Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Sedem voznih režimov za novega LB744
Lamborghini
Sedem voznih režimov za novega LB744
Sedem voznih režimov za novega LB744
21.03.2023 10:38

Lamborghini počasi dostavlja informacije o nasledniku Aventadorja, zdaj so pokazali merilnike.

Artur Švarc

Projekt LB744 bo imel kar 7 voznih režimov: Recharge, Hybrid, Performance, City, Strada, Sport in Corsa. Izbira se jih z vrtljivim gumbom na volanu. Mestni način City izklopi novi 6,5-litrski atmosferski motor in vozi le na elektriko, ki bo omejena na 180 konjičev. Lamborghini omenja, da so sistem proti zdrsavanju koles, vzmetenje in osemstopenjski dvosklopčni menjalnik nastavljeni za maksimalno udobje.

Če se 3,8 kWh baterija izrapzni in v bližini ni polnine postaje, bo V12 napolnil baterijo v šestih minutah, polni pa se tudi med zaviranjem. Moč polnjenja na polnilnicah je omejena na 7 kW. Najbolj običajni vozni režim je Strada, kjer V12 deluje ves čas, vendar z omejeno močjo, način Sport doda še nekaj moči več in izboljša odzivnost menjalnika, dirkaški način Corsa pa da vseh 1000 in nekaj konjev za polno moč.

Za najbolj pogumne z dobrim zavarovanjem bo mogoče izklopiti tudi sistem za stabilizacijo, tu pa je tudi launch control kot gumb na levi strani volana. Novi mega Italijan je le nekaj dni pred premiero, ko bomo izvedeli tudi, kakšno ime mu bo pripadalo. Potem bosta sledila še priključni hibridni Urus in naslednik Huracana, oba prihajata naslednje leto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija