Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Euro7 pomeni konec za Fabio, Scalo in Kamiqa
Oster odziv
Euro7 pomeni konec za Fabio, Scalo in Kamiqa
Euro7 pomeni konec za Fabio, Scalo in Kamiqa
22.03.2023 11:35

In ne samo to, zapreti bi morali eno od tovarn in odpustiti več kot 3 tisoč zaposlenih. Tako pravi eden od članov uprave češke avtomobilske družbe.

Peter Pirkovič

Uvedba novega emisijskega standarda Euro7 bi lahko prinesla veliko težav za avtomobilske proizvajalce. Namreč, po dosedaj znanih dejstvih bi ta močno omejil izpuste, kar pa bi posledično pomenilo izjemno drag razvoj novih motorjev z notranjim izgorevanje, ki pa si ga tovarne težko privoščijo. Kako bi v praksi bila pomenilo prilagajanje novim normativom, je pred nekaj dnevi zelo jasno orisal Martin Jahn, ki je član uprave Škode, zadolžen za prodajo in marketing.   

»Če bo standard Euro 7 odobren v takšni obliki kot je zdaj, bi to pomenilo, da bi morali zapreti eno tovarno, ker bi bili primorani ustaviti proizvodnjo manjših modelov, kot so Fabia, Scala, Kamiq. Posledično bi bilo prizadetih najmanj tri tisoč delovnih," je v televizijski razpravi dejal Martin Jahn.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7722.03.2023 11:42
Ne želim si takšnega "napredka" in na tovrsten način "čistejšega" okolja.
Pr0ph3t22.03.2023 12:01
VAG itak dela štalo takoj, ko najavijo nov Euro standard. Mene zanima, kako je mogoče, da Renault svoj 1,2 16V tlačil v avte dobrih 15 let? Kako uspe Mazdi razvijat motorje s takim tempom? Tukaj se vidi, da je v ozadju samo lobiranje in izkoriščanje.
zraice23.03.2023 18:56
Kdo bi si mislil, da se najbolj bunijo Nemci, ki so najbolj goljufal, dieselgate pa to...
skrivo23.03.2023 19:28
To je samo izsiljevanje in priprava rerena za višji dvig cen kot bi bilo potrebno zaradi Euro 7. Tega se praktično vsi zavedamo in vemo, a oni bodo cene nabili do plafona. In potem bodo nabili ceno še električarjem. Zakaj že? Ma nekaj bodo že našli... Prodali bodo manj avtov, kar pomeni, da bodo manj delali, a glej ga zlomka, dobički bodo pa kr naenkrat po uvedbi Euro 7 presegli vse dosedanje rekorde.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija