Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Citroenova ofenziva dostopnih električnih avtomobilov
Čez tri leta
Citroenova ofenziva dostopnih električnih avtomobilov
Citroenova ofenziva dostopnih električnih avtomobilov
26.03.2023 01:47

Citroen načrtuje lansiranje serije majhnih električnih vozil, ki bodo za več tisoč evrov cenejša od ponudbe konkurence.

Urša Prosenjak

Avtomobili naj bi bili predstavljeni v naslednjih dveh ali treh letih, njihova cena naj ne bi presegla 25 tisoč evrov, kupce pa bodo prepričevali tudi z drznim oblikovanjem, ki bo značilno zlasti za manjše modele in bo pritegnilo širši krog, je povedal glavni oblikovalec Pierre Leclercq.

V svojem značilnem slogu Citroen ne bo zgolj naredil pomanjšanih različic večjih avtov, pač pa bo črpal navdih iz miniaturnega modela Ami in iz koncepta Oli. »Ne želimo, da avtomobili izgledajo kot ruska babuška,« je še dodal Leclercq.

Citroen bo kupcem ponudil tudi občutno nižjo ceno od primerljivih modelov tekmecev. Da bi to omogočili, so se pripravljeni odpovedati klasičnemu infotainment sistemu. Namesto tega bodo nekateri prihodnji električni avtomobili omogočali uporabo voznikovega pametnega telefona kot informacijsko zabavnega sistema in njegovo neposredno povezljivost z zvočniki.

»Ljudje si želijo najboljšo izkušnjo za volanom. S telefonom živijo ves dan, zato bolj ko se v avtu približamo temu, kar imajo na telefonu, bolje je,« pojasnjuje njihovo filozofijo vodja oblikovanja.

Najverjetneje bodo bodoči mali električni avtomobili zgrajeni na enaki CMP platformi kot električna Opel Corsa in Peugeot e-208, kar pomeni tudi enako 51 kWh baterijo in 115-kilovatni spredaj nameščen motor.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil27.03.2023 09:35
Torej bo doseg vsaj 400 km večinoma po ac misija nemogoče.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija