Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Robot za menjavo pnevmatik
Prihodnost
Robot za menjavo pnevmatik
Robot za menjavo pnevmatik
25.05.2023 01:57

Roboti in umetna inteligenca vse bolj nadomeščajo človeško delovno silo in tako so Američani izdelali robota za menjavo avtomobilskih pnevmatik.

Urša Prosenjak

Ameriško podjetje RoboTire je začeo udejanjati svojo vizijo prihodnosti, kjer bo lahko voznik odpeljal svoj avto k vulkanizerju na menjavo gum, tam pa mu bo postregel robot. V vulkanizerske delavnice so že začeli vgrajevati robotske pomočnike.

Robotske roke podjetja RoboTire uporabljajo tehnologije kot so umetna inteligenca, računalniški vid, strojno učenje in napredne kamere visoke ločljivosti, vse to pa pomaga k hitri in učinkoviti montaži pnevmatik. Robot s pomočjo enega tehnika zamenja štiri pnevmatike osebnega avtomobila v približno 25 minutah, kar pomeni prihranek časa, ljudem je olajšan najtežji del dela, zmanjšano pa je tudi tveganje za njihove poškodbe pri delu.

RoboTire javno ne navaja cene, vendar pravi, da bi se naložba v sistem večini vulkanizerskih delavnic lahko povrnila že v enem letu, tako z znižanimi stroški osebja kot povečano produktivnostjo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark91125.05.2023 12:33
To ni robot za menjavo pnevmatik, ampak za menjavo platišč...menjava pnevmatik je pa čisto druga zadeva...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija