Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
BYD načrtuje svojo prvo tovarno v Evropi
Kitajski proizvajalci
BYD načrtuje svojo prvo tovarno v Evropi
BYD načrtuje svojo prvo tovarno v Evropi
26.05.2023 00:21

Kitajski proizvajalec električnih avtomobilov BYD vztrajno osvaja evropski trg z dodajanjem novih modelov v ponudbo, v Evropo pa želi prenesti tudi del proizvodnje.

Urša Prosenjak

V Evropi želi BYD postaviti novo tovarno, v ožji izbor pa je uvrstil tri države: Francijo, Nemčijo in Španijo, vsaj v primeru Francije pa potekajo tudi že pogovori s francosko vlado o možnosti gradnje nove tovarne. Velike Britanije zaradi brexita ni med kandidatkami.

Izvršna podpredsednica podjetja BYD Stella Li je že februarja za Bloomberg povedala, da želi podjetje proizvajati avtomobile v Evropi in že izvaja študije izvedljivosti. Verjetneje je, da bo BYD zgradil lastno tovarno kot pa prevzel katero izmed obstoječih tovarn, ki jo zapira večji proizvajalec avtomobilov, kot je Fordova tovarna Saarlouis v Nemčiji. Podjetje namerava lokacijo za tovarno določiti še pred koncem leta, zagon proizvodnjo pa načrtuje v letu 2025.

BYD je svojo širitev v Evropi začel lani s tremi električnimi modeli: kompaktnim križancem Atto 3, velikim SUV Tang in veliko limuzino Han. Majhna kombilimuzina Dolphin prihaja v evropske prodajne salone prihodnji mesec, limuzina Seal pa bo v Evropi naprodaj septembra. Evropski trgi BYD zdaj vključujejo Nemčijo, Francijo, Veliko Britanijo, Španijo in skandinavske države, sčasoma pa jih bo predvidoma še več.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil26.05.2023 13:15
Ali ni na Kitajskem cenejša delovna sila? Aja, tukaj bodo proizvajali modele prilagojene za EU trg. Tudi cenovno.
halter26.05.2023 14:47
To je pa dobra novica. EV ji bodo kmalu postali cenovno dostopni, samo podjetje pa v Evropi ne bo imelo problemov z delovno silo, saj jo imajo sami dovolj in jo lahko pripeljejo za več kot 10 tovarn...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija