Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prihodnje ledvičke bodo odvisne od značaja avta
BMW
Prihodnje ledvičke bodo odvisne od značaja avta
Prihodnje ledvičke bodo odvisne od značaja avta
29.05.2023 21:08

BMW je v zadnjih letih buril duhove s kontroverznimi oblikovalskimi odločitvami, med katerimi je bila daleč največ kritik deležna ogromna ledvička, ki so jo mnogi v šali poimenovali že kar pljuča.

Urša Prosenjak

Ogromne osvetljene prednje maske in številni drugi neobičajni elementi so pri javnosti sprožili mešane odzive, zdaj pa kaže, da se bo proizvajalec počasi vrnil na stara pota. Glavni oblikovalec oblikovalec znamke Adrian van Hooydonk namreč obljublja, da bodo imela prihodnja vozila BMW čistejši videz in manj vpadljive prednje maske.

Prodajne številke kljub nenavadnim oblikovalskim smernicam niso slabe. Po vsem svetu je BMW v letu 2022 prodal 2,1 milijona vozil, od tega 177.000 samo primerkov M.

»Verjamemo, da moramo pri svojem delu dizajnu dodajati nove elemente, ne moremo kar ponoviti tega, kar imamo. Včasih moramo narediti nove stvari. Razlog za to je, da želimo biti uspešni tudi čez 10 let,« je dejal van Hooydonk.

Dodaja, da ima oblikovalska ekipa precej jasno vizijo, in ne gre za to, da no le eksperimentirali. »To je zelo premišljen proces,« poudarja.

Glede prednje maske pojasnjuje, da je znamka z njo naredila že vse, od navpične, zelo tanke, do široke in zelo nizke, tako da lahko od tu naprej v bistvu počne, kar hoče, saj ima veliko dediščine, ki to podpira. Pričakovati pa je čistejši dizajn, kot pravi: »Mislim, da bo v prihodnosti pomembno, da bo naš dizajn čistejši. Masko bomo oblikovali glede na razmerje celotnega vozila oziroma glede na izraz, ki mu ga želimo dati.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7730.05.2023 04:43
Ah, bejži no, Adrian van Hooydonk? Česa ne poveš...
shark91130.05.2023 10:51
" ne moremo kar ponoviti tega, kar imamo"....ja lahko, bedak! Mnoge je vaš idiotski dizajn sprednje maske odvrnil od nakupa...
ripmork30.05.2023 21:03
Porschejevi oblikovalci se lahko sam režijo :) ... če nekaj dobro špila, definitivno lahko deluje praktično v nedogled (z občasnimi kozmetičnimi detajli).
skrivo30.05.2023 23:13
Cel svet je že od začetka trobil, da te mega ledvičke niso prava oblikovna smer......v glavnem, kot ste rekli, bedaki na kvadrat. Še več bi jih prodali, če bi bile ledvičke tiste klasične všečne.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija