Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Je to začetek konca poceni kitajskih avtomobilov?
Evropska komisija
Je to začetek konca poceni kitajskih avtomobilov?
Je to začetek konca poceni kitajskih avtomobilov?
13.09.2023 13:36

Današnji govor predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen je med drugim postregel tudi z napovedjo, da v Bruslju uradno sprožajo preiskavo glede kitajskih subvencij za električna vozila.

Peter Pirkovič

Pred kratkim smo pisali o tem, da Francija pritiska na EK, da sproži preiskavo proti kitajskim avtomobilskim proizvajalcem, saj ti menijo, da se kitajski izdelki v Evropi prodajajo nepošteno poceni z namenom zadušitve evropske konkurence. In kot kaže jim je apel uspel, saj je von der Leyen v današnjem govoru izpostavila odločitev, da uradno sprožajo protisubvencijsko preiskavo električnih vozil s Kitajske. Kot je povedala, Evropo preplavljajo cenejša kitajska električna vozila, pri čemer Peking z velikimi državnimi subvencijami umetno ohranja nizke cene teh vozil. Prepričana je, da to izkrivlja evropski trg. 

»Potrebno je zmanjšati tveganja, ne pa prekiniti odnosov. To bo moj pristop v odnosu do kitajskega vodstva na vrhu EU-Kitajska, ki bo še letos. Evropa bo namreč naredila vse, da ostane konkurenčna,« je poudarila Ursula von der Leyen.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil13.09.2023 14:03
EU bo naredila vse, da potlači svoje ljudstvo v revščino.
skrivo13.09.2023 17:28
Kot prvo, kitajski avti v EU niso poceni! Zakaj? A mislite, da Kitajci niso pohlepni?
jjs13.09.2023 21:31
Se strinjam s Skrivom. Kitajci so v Evropi poceni samo toliko, kolikor jih k temu sili ne-kitajska konkurenca. Koliko pa držijo obtožbe glede dumpinga, si sam tule ne upam komentirati. Čisto možno. Me po toloe čisto rahlo spominja na obdobje invazije Japoncev konec sedemdesetih. Tedaj uveljavljena rešitev so bile kvote, rezultat česar so bile japonske tovarne v EU (predvsem UK) in njenem preddverju. In res, alfa, tedaj EU prebivalstva ŠE ni potiskala v revščino.
R7814.09.2023 09:07
Pri vsem tem bi bilo zelo dobro, če bi kak novinar raziskal zakaj so EU el. avti toliko cenejši na Kitajskem, da bi videli celotno sliko? Vem, da so za tamkajšnji trg avti oskubljeni za varnostno opremo, ki je predpisana v EU pa vendar ta ne opraviči 2x ali celo 3x višjih cen v EU? Imamo torej samo 2 možnosti in sicer ali se EU vozila na Kitajskem prodajajo po dumpinških cenah ali pa so te pri nas navite čez vse meje. Kaj bi pa na to porekla Uršula? Se pa tudi sprašujem ali sploh še imamo novinarje ali so to zgolj prepisovalci novic, ki jim jih servirajo tiskovne agencije? Naj ima nekdo jajca in to razišče.
Bacco14.09.2023 09:25
R78 saj to ni ravno neka znanost. Nekaj je vsekakor na varnostni opremi, nekaj na davkih, nekaj (večina) pa pri proizvajalcu. Koliko od tega gre za pokritje stroškov razvoja, koliko pa čisto lupljenje potrošnikov pa tudi novinar ne bo izvedel. Dejstvo je, da proizvajalcem avtomobilov že lep čas ni več bistvo proizvodnja temveč vse kaj drugega... predvsem finance in marketing, zapakirano v kvazi trajnost in ekologijo. Proizvedene količine padajo, dobički pa rekordni.
R7814.09.2023 12:11
Seveda ni znanost pa vendarle, rad bi imel konkretne številke iz katerih bo vsaj približno razvidno odkod take razlike v cenah. Tu vmes nekaj manjka in vprašanje je samo ali se na Kitajskem avti prodajajo pod ceno ali pa nas v EU lupijo. Nekako dvomim, da se ves catch skriva v kitajskih državnih subvencijah...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija