Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Volkswagen bo opremil Vatikan z električnimi vozili
Elektrifikacija
Volkswagen bo opremil Vatikan z električnimi vozili
Volkswagen bo opremil Vatikan z električnimi vozili
17.11.2023 23:04

Vatikan se je zavezal prehodu na trajnostno mobilnost, pri tem pa mu bo pomagal Volkswagen.

Urša Prosenjak

Nemški koncern bo v začetku leta 2024 dobavil okoli 40 popolnoma električnih modelov ID.3, ID.4 in ID.5. Vozila so del strategije Svetega sedeža za razogljičenje, katere cilj je do leta 2030 narediti vatikansko floto podnebno nevtralno.

Imelda Labbé, članica upravnega odbora za prodajo, marketing in poprodajo pri osebnih vozilih koncerna Volkswagen in Christian Dahlheim, predsednik upravnega odbora družbe Volkswagen Financial Services AG, sta Vatikanu osebno predala prvi dve električni vozili, dva modela ID.3 Pro Performance.

Vatikan se sicer močno zavzema za uvedbo inovativnih in trajnostnih rešitev, ki bi bistveno zmanjšale vpliv človekovih dejavnosti na okolje. V središču programa je mobilnost, želijo pa zmanjšati emisije CO2 v državni floti. Da bi to dosegli, je treba obstoječa vozila postopoma zamenjati z električnimi, da bo celotna flota do leta 2030 postala CO2 nevtralna.

Kot partnerja v projektu so izbrali Volkswagen, ki bo od začetka leta 2024 Vatikan oskrboval z električno floto. V kasnejših fazah bodo postopno dobavljena tudi druga električna vozila znamk skupine Volkswagen, celotna flota bo popolnoma zamenjana do leta 2030. .

»Elektrifikacija voznih parkov postaja vse pomembnejša po vsem svetu. To, da bodo naša vozila uporabljali tudi zaposleni v Vatikanu, je velika čast za našo znamko in poudarja privlačnost naših popolnoma električnih ID-jev,« je povedala Imelda Labbé ob predaji vozila v Vatikanu.

Christian Dahlheim je dodal: »Z veseljem podpiramo Vatikan pri tem pomembnem projektu. To je za nas nekaj zelo posebnega in dokazuje, da smo z našimi rešitvami mobilnosti zares konkurenčni.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija