Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Priljubljeni Hyundai z osveženo podobo
Prve fotografije
Priljubljeni Hyundai z osveženo podobo
Priljubljeni Hyundai z osveženo podobo
21.11.2023 10:57

Na spletu so se znašle prve fotografije prenovljenega Tucsona, ki bo na ceste pripeljal v prvih mesecih prihodnjega leta.

Peter Pirkovič Hyundai

Podrobnih podatkov o tehničnih spremembah za zdaj s strani korejskega proizvajalca še nimamo, imamo pa na voljo nekaj fotografij, ki razkrivajo obsežnost prenove. Gre za nekakšno vmesno prenovo, ki mu na zunanjosti prinaša spremenjeno sprednjo masko z LED svetili, nekoliko večje žaromete in novo podobo platišč.

Priljubljeni Hyundai z osveženo podobo

Vidno drugačna je tudi potniška kabina. Predvsem v voznikovemu delovnemu okolju, kjer je zaznati močno povezavo z Ioniqom5. Tucson je tako deležen novega volana in podolgovatega enotnega zaslona, ki je razdeljen na dva 12,3-palčna prikazovalnika, reže klimatske naprave so tanjše, prestavna ročica je pomaknjena bližje volanu, na širokemu osrednjem grebenu med sedeži pa je med drugim urejeno mesto za brezžično polnjenje pametnih telefonov. 

Priljubljeni Hyundai z osveženo podobo

Pri motorizaciji večjih sprememb ne pričakujemo, kar pomeni, da bo ta sestavljena iz bencinskega, dizelskega in hibridnega pogona, z možnostjo izbire ročnega ali samodejnega menjalnika ter štirikolesnega pogona. Več bo znanega v kratkem.

Priljubljeni Hyundai z osveženo podobo

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens21.11.2023 17:41
Zunanjost mi je bila že pred prenovo všeč, medtem ko notranjost niti približno. Če bi moral izbirati bi raje izbral sestro Kio Sportage. Zdaj po prenovi pa raje Tuscona. Kako malo je potrebno, da sem zadovoljen :)
avrelij21.11.2023 18:40
Bomo videli kaj bodo menili kupci. Sedanji je bil najbolj prodajan avto v tem razredu tako v EU kot pri nas, glede na izgled se mi zdi da so spet zadeli v sredo.
zraice21.11.2023 19:05
Vsaj normalni volan so not dali, sedaj je res bolje...
avrelij21.11.2023 19:14
Kaj te je pa motilo pri sedanjem volanu, pa ne bi o estetiki, kjer ima pač vsak svoje vatle? Sem sedanjega peljal in niti nisem opazil da bi me kaj motilo. Tiste spodnje prečke so bile celo praktične, če si volan spodaj držal.
darker22.11.2023 08:05
Lepo. Me pa preseneča, da je znamka letos v Sloveniji doživela največji padec prodaje od vseh znamk. -30%! Ni mi jasno, kaj je vzrok. Podražitve?
7even7722.11.2023 11:16
Že altualni je res dober izdelek, pa niti ni pimembno, odkod se ga meri, na zunaj ali znotraj. Nisem čisto prepričan o potrebnosti prenove, ampak ta k sreči niti ni prehuda. Maska in bolj goste dnevne LED so mi na aktualni izvedbi dosti markantnejše od teh, ki jih bomo gledali id prihodnjega leta dalje. Zadka sicer še ni zaslediti, no znotraj mi je bil pa doslej tak, da nimam pripomb. Ja, tudi volan je povsem ok zdajšnji, sploh, ko ga DEJANSKO držiš in uporabljaš. Predrugačeni volan je v redu, Morsejevo stilizarni “H” pa me odbija žecid Ioniqa5 dalje. In nasploh je majčkeno škoda, da bo odslej interier le prejos tistega iz Kone, pa četudi sam po sebi zato ni napačen.
avrelij22.11.2023 13:20
Je zanimivo kako so ga uspeli podaljšati za 13 cm (za 7,5 cm medosje), da na prvo oko ni opazno. Nekaj so s tem pridobili potniki, še največ pa prtljažnik kjer navajajo skoraj 1100 litrov oz. 38,7 kubičnih čevljev, čeprav že sedaj ni primanjkovalo prostora. Interier so povzeli bolj po večjem bratu Santa Fe-ju kot manjši Koni, je pa ta oblikovalska smer pri vseh novih poenotena. In ja, glede morsejevega H glasujem za starejšo značko dveh možicljev v rokovanju, stiliziranih v nagnjeni črki H.
7even7722.11.2023 13:41
Nisem prepričan, da bo za 11 cm podaljšana različica na voljo v EU. Morda. Ampak glede na kar očitni fiasko recimo Tiguana Allspacea, kot enega od konkurentov, ki svojega nadaljevanja ne bo več imel, malo dvomim, da bi se Hyundai kaj preveč bavil s tem na teh tleh...Znotraj se mi, osebno, še vseeno bolj vidi več Nove Kone, kakor prihajajočega SantaFe-ja, vsekakor pa so podobnosti seveda precej enakomerne v vseh segmentih. Vsekakor si na volanu možička dosti bolj zaslužita svoje mesto, kot Morsejeva črtica. Sta veliko bolj povedna.
avrelij22.11.2023 16:23
Hyundai pravi: "It is set to make its European debut in early 2024, accompanied by the unveiling of its European specifications., tako da tukaj bo. Mogoče pri nas šele poleti ali jeseni kot je bila zakasnjena Kona pri nas. Ker pa so ju s SantaFe-jem vred toliko povečali se zna zgoditi da slednjega na našem trgu ne bo. Na Hrvaškem so se tako odločili že s sedanjo generacijo. Se bo pa Tucsonova motorizacija zaradi dovoljenih izpustov v EU verjetno vrtela okoli 1.6 TGDI motorja in njegovih inačic. Ta pa kljub inačicam z dodatnim elektromotorjem v sedanjem Santa-Feju ne osreči klenih avtomobilistov. Novi Tucson se pa precej približa sedanjemu SantaFej-u, tako da občutek podoben.
zraice22.11.2023 21:07
Dosedanji volan je obup, kar se tiče oblike. Ta nov pa super. Tudi blinker zadaj tam spodaj ni ok, moje mnenje spet...
zraice22.11.2023 21:09
Armatura je sedaj top, vendar ne pozabit, da pride novi Peugeot 3008 ter novi tiguan, oblikovno bolj prepričljiva, tako da čaka hyundai težko delo...
R7823.11.2023 08:29
@7even77: Tiguan allspace bo imel svoje nadaljevanje, vendar pod drugim imenom. Je pa vprašanje, če bo na voljo pri nas. Kar se pa tiče Tucsona, notranjost sedaj res lepše zgleda, zlasti volan. Upam pa, da so odpravili nekatere pomanjkljivosti, ki so jih zaznali na nekaterih testih, npr. preveč slišen piš vetra pri višjih hitrostih.
7even7723.11.2023 09:19
Ne, @R78, VW -jev Allspace na naših tleh svojega neposrednega nadaljevanja res ne bo imel. Če si imel v mislih novi model Tayron, ki je zasnovan posebej in najprej za PRC in North US trg, tisto pa ni to, kar naj bi nadom,estilo tukajšnji, podaljšani Tiguan. Na omenjenih dveh trgih je bil že doslej Tiguan na voljo samo kot Allspace, normalnega sploh niso imeli. In ker je v EU pač ravno obratno - ker je očitno, kateri je pri nas uspešnejši - se je VW precej pametno odločil, da ne bodo silil ljudi z nečim, kar si ti ravno ne želijo preveč. @Avrelij, nisem sicer zapisal, da Tucsona ne bo - morda sem se nerodno izrazil, ampak v mislih sem imel predvsem to, da morda podaljšane verzije ne bo, samo to. Se pa strinjam tudi s tem, kar je rekel @Zraice glede smernikov - ni ravno optimlano, kam so jih že doslej nameščali, sploh pri dovolj velikih glavnih zadnjih lučeh. Tam spodaj niti vidni niso dovolj dobro, za povrhu so potencialno mnogo občutljivejši na morebitne udarce in poškodbe na teh mestih v odbijaču. Mimgrede - čisto osebno mnenje - glede na to, kar omenja @Zraice, kaj čez nekaj mesecev prihaja iz Peugeota, predvsem pa iz VW-a v ta segment, se za tega Hyundaija nekako niti ne bojim preveč. Ker tistega za zdaj ne bom niti komentiral.
avrelij23.11.2023 10:02
@7even77 ni mi jasno o kaki podaljšani verziji je govor. Sedanji je bil le v eni varianti - 450 cm, mogoče za drobiž daljši v N-Line ali Phev izvedbi. Novi ima 463 cm, ti omenjaš nekih 11 cm. Je še kak podatek ki ga ne poznam?
7even7723.11.2023 11:37
@Avrelij, naj pojasnim. Ti si navedel podatke, ki kažejo, da gre tu ne le za ovsežitev, temveč tudi dimenzijske spremembe. Ker vemo, da pri vmesnih ovežitvah ne gre skoraj nikoli tuid za dimenzijske spremembe enake osnovne enote, sem malce strica Googla pobaral in na neki, mislim da, avstralski strani zasledul, da naj bi - -naj bi! - Hyundai na določenih trgih ponudil zdaj tudi nekoliko podaljšano različico tega njihovega uspešnega SUV-a! Torej 11cm daljšega, z za 7cm daljšim medosjem (ne zasledim sicer podatka o morebiti še dveh sedežih v prtljažniku ob tem, kar recimo ponudijo Tiguan Allspace(Tarraco/Kodiaq). In to je vse, to so za zdaj vse informacije, ki so sploh dostopne. Ob tem morda, da še tehtajo, če se (zdaj) daljša razlilica v EU tudi dejansko pojavi. No, o tem sem samo govoril.
avrelij23.11.2023 13:05
Aha res, sem malo pobrskal in našel različico L. Očitno bo za ZDA, Kanado in Avstralijo (kot si ti navedel), ali še kje druge na v prodaji daljši z 4630 mm in 2755 mm medosja. Te res pri nas verjetno ne bo, tako da verjetno ostane dolžina 4500 mm in 2650 mm medosja. In to me je zavedlo, da sem mislil da ga bodo podaljšali.
7even7723.11.2023 14:26
Vse v redu, veš da.:) Ja, ti trgi imajo - pa niti ne vem zakaj pravzaprav - precej radi te nekakšne “L” različice. Osebno mi normalna povsem ustreza.
avrelij23.11.2023 16:00
Meni tudi, sem bil v začetku maja tik pred nakupom, pa se mi je sfižilo. Stari avto je šel, novega z željeno opremo in dodatki pa jim je uspelo ravno zadnjega par dni prej prodati. Za naslednjo dobavo jim je pa kazalo 3 mesece. Sicer je trgovec menil da bo prej ampak koliko pa ni znal našlogati. Vmes pa peš, pa dopusti, pa avto si izposojat, pa ... in sem izbral rezervno opcijo.,
7even7723.11.2023 16:51
Uh, ja, te povsem razumem. Namreč, o Tucsonu vem puvedati toliko zato, ker se nekako “na pol” prav ta model nahaja v družini. Tast ima ravno pivsem novega, MHEV-a, z vso razpolożljivo opremo. Od dneva oddaje naročila, pa do prevzema pred kratkim, sta minila natanko 2 meseca in pol. Imenitno! Ja, je bilo rečeno 3 mesece, a da bo gotovo prej. In tako je res tudi bilo. V vmesnem času pa tudi ni bil problem glede splošne mobilnosti, k sreči. In ja - avto resnično navduši, tudi brez osvežitve, ki jo tule gledamo. Tudi ali še posebej znotraj. Pa prijeteno ga je in peljati ali pa se peljati zraven.
avrelij23.11.2023 17:40
:-). Tudi sorodnica Sportage je precej "in" a meni ni dala tistega nedoločljivega občutka. Ista tehnika, podobne dimenzije, le drug dizajn. Še bolj pa me je odbila cenovna politika uvoznika, navidezno nizko ceno z njihovim financiranjem na koncu preplačaš več kot bi jo vzel za cash. Če si jo skeširal je bila par % dražja od Tucsona a z malenkostno manj tehnike, čeprav imajo tudi oni bogato opremo. Sem pa slišal, da se je po poletju to spremenilo in so cenovno politiko približali Hyundai-u. Zna biti da se pozna vpliv lastništva Hyundai-a, na njihovi spletni strani (celotne korporacije) je sedaj med znamkami tudi Kia.
R7823.11.2023 18:52
@7even77, no ampak tako kot sem rekel si na nek način tudi sam potrdil, Tiguan Allspace BO imel svojega naslednika (Tayron). Sicer kot praviš ne na naših tleh (tega res nisem točno vedel), ampak to ne spremeni dejstva, da ta bo obstajal. Nenazadnje bo zgrajen na osnovi Tiguana III, trenutno se še ugiba koliko mu bo podoben, zunaj so renderji novega Tiguana s podaljšano ritjo. In nenazadnje, da bo zmeda popolna, se bo Tayron na ameriških tleh imenoval kar... ja, Tiguan. :)
R7823.11.2023 19:04
In točno glede tega tule razloži Thomas iz autogefühla na YT (od 13:52 dalje): https://www.youtube.com/watch?v=eS-sv22lFKc&t=36s
7even7724.11.2023 09:29
No, seveda, nekaj podaljšanega, kar smo tu (in še kje) poznali kot Tiguan Allspace, se bo seveda še dalo dobiti, vendar to z modelom, ki ga omenjam, ne bo imelo nič več skupnega. Tayron bo avto (oziroma že je), ki dejansko nadomešča Allspacea, NI pa to več neki novi Allspace. VW nepreklicno ukinja Allspacea, tudi ga v EU ne bo več, trgi v ZDA, pa v PRC, celo Indiji, pa bodo dobili Tayrona (ki bo za spodbujanje prodaje recimo v ZDA, kot pravilno ugotavcljaš, obdržal nam znano in uveljavljeno ime), zgrajen pa je seveda na novi MQB Evo osnovi (kot novi Kodiaq recimo). Thomas sicer že pove, kar pove, ampak kakrkoli obrnemo, EU ostaja na izvirnem Tiguanu, ki ne potrebuje zadaj še dodatnih, stisnjenih sedežev, vedno le pogojno uporabnih. Vse zadeve pa precej lepo pojasnjuje tuid tale članek, ki sva ga morda celo oba preverila - https://www.linkedin.com/pulse/volkswagen-tayron-confirmed-upcoming-7-seater-compete-toyota
© Copyright 1999-2023 Avtomanija