Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Najboljši v Evropi in Sloveniji
Izbori
Najboljši v Evropi in Sloveniji
Najboljši v Evropi in Sloveniji
29.11.2023 13:42

V teh dneh je 58 članov žirije izbora za evropski avto leta sestavilo seznam sedmih finalistov, ki se bodo potegovali za krono avtomobila leta v Evropi, istočasno pa so v teku priprave tudi za izbor Slovenskega avtomobila leta.Podrobnosti na povezavi

Peter Pirkovič

Najprej velja zapisati, da so na ožjemu seznamu kandidatov za Evropski avto leta, ki jih bodo izbirali novinarji iz 22 evropskih držav, pristali: BMW serije 5, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot e-3008, Volvo EX30, Toyota CH-R in Renault Scenic. Zmagovalca izberejo konec februarja v Ženevi.

Najboljši v Evropi in Sloveniji

Istočasno lahko napovemo, da bomo prihodnji teden, skupaj z novinarskimi kolegi iz različnih medijskih hiš v Sloveniji, razkrili 5 finalistov, ki se bodo, tudi s pomočjo vas bralcev, potegovali za naslov Slovenskega avtomobila leta. 

Najboljši v Evropi in Sloveniji

Namreč, pretekli konec tedna smo na Vranskem še zadnjič pobliže spoznali vse avtomobile, ki so od letošnjega leta naprodaj v Sloveniji in se uvrščajo na širši seznam kandidatov za osvojitev naslova. Predstavniki sedme sile bomo naprej oblikovali seznam 5 finalistov, katerim boste svoj glas namenili bralci, na januarski zaključni prireditvi pa bomo svoj glas prispevali še mi. 

Najboljši v Evropi in Sloveniji

 

Nabor vseh kandidatov: 

BMW serija 5/i5

BMW serija 7/i7

Citroen C4X/e-C4X

Hyundai Ioniq 6

Hyundai Kona

Jeep Avenger

Kia Niro

Lexus RX

Mercedes GLC

Mercedes razred E

MG 4

Mitsubishi ASX

Peugeot 408

Renault Austral

Renault Espace

Toyota Prius

Toyota C-HR

VW ID.Buzz

 

Podrobnosti na povezavi

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Bacco29.11.2023 14:29
Vse lepo in prav, ampak avti za 60k+ nimajo kaj početi na spisku za avto leta. Tak naslov si zasluži avto, ki skozi pice/performance zadovoljuje potrebe najširšega dela trga, torej nižji in srednji segmenti avtomobilov.
alfafil29.11.2023 15:48
Pri "ASX" mislim da ni dileme. :)
© Copyright 1999-2023 Avtomanija