Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Sorento z novim obrazom
Prenova
Sorento z novim obrazom
Sorento z novim obrazom
30.11.2023 11:05

Korejski SUV velikan bo v prvih mesecih prihodnjega leta z nekaj posodobitvami zapeljal tudi na slovenske ceste.

Peter Pirkovič Kia

Prve fotografije z novo podobo smo sicer objavili že pred dobrim mesecem, zdaj pa so pri korejski znamki postregli še z nekaj dodatnimi informacijami ter kopico svežega foto materiala. Zunanja podoba se je na sprednjemu delu korenito spremenila, saj so oblikovalci sledili smernicam novega oblikovalskega jezika, ki je značilen za vse najnovejše Kiine modele. Ta prinaša oblikovalsko drznost z novim LED dnevnim podpisom, novo obliko žarometov in maske. Na prvi pogled deluje precej robustno. Zadek ostaja bolj ali manj oblikovno enak, na voljo bodo tri nove barve zunanjosti in prenovljena paleta platišč (od 17 do 20 palcev).

Sorento z novim obrazom

Opazne spremembe so se zgodile tudi v potniški kabini, kjer je voznikov delovni prostor povsem na novo zasnovan. Po vzoru SUV-ja sestrske znamke je Sorento dobil podolgovat ukrivljen zaslon, kjer sta dva ločena prikazovalnika. Eden v vlogi merilnikov, drugi pa kot osrednji infozabavni vmesnik. Klasične fizične gumbe za upravljanje klimatske naprave so zamenjali s tistimi na dotik, medtem ko so ohranili vrtljivo stikalo za upravljanje samodejnega menjalnika in za vklop štirikolesnega pogona. V ponudbi ostaja možnost vgradnje dodatnih dveh sedežev v tretji vrsti.

Sorento z novim obrazom

Seznam motorjev ostaja enak kot do zdaj. Na voljo bo dizelski 2,2-litrski motor s 148 kilovati in dva hibrida – polni in priključni. Za osnovo pri obeh izvedbah uporabljajo 1,6-litrski T-GDI bencinski motor, ki je dodatno elektrificiran s kombinacijo elektromotorja in 1,49 oziroma 13,8 kWh baterije. Kot že omenjeno, avto v prodajne salone pripelje v začetnih mesecih prihodnjega leta in tudi zanj velja 7-letna garancija (150 tisoč prevoženih kilometrov).

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil30.11.2023 20:02
Lep, markanten voz.
klemens30.11.2023 23:21
Meni je kar všeč po prenovi, s ceno cca 65k eur, bi prišel k meni v ožji izbor. 2.2 diesel 4x4 z vso možno opremo jasno.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija