Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Brezkompromisni in brezskrbni užitek kjerkoli
Premiera: Subaru Crosstrek
Brezkompromisni in brezskrbni užitek kjerkoli
Brezkompromisni in brezskrbni užitek kjerkoli
01.12.2023 00:45

Subaru je predstavil nov model Crosstrek, ki bo slovenskim kupcem na voljo v začetku prihodnjega leta, ohranja pa dediščino predhodnika XV in prinaša nove tehnološke izboljšave, osredotočene predvsem na izkušnjo brezpotja.

Urša Prosenjak

Na regijski predstavitvi modela smo v Italiji odpeljali prve kilometre s terencem, ki ga znamka predstavlja kot svoj najpomembnejši model, gre pa za naslednika evropskemu trgu že znanega modela XV. Zdaj se predstavlja z enotnim imenom za vse trge, z njim pa so povezali dve njegovi karakteristiki in je skovanka besed crossover in trekking. Crosstrek predstavlja idejo svobode in zmožnosti odpeljati se kamorkoli in kadarkoli, ne da bi se morali odločati med avtom za mesto ali avtom za brezpotja. Z njim so ohranili in poudarili osebnost prejšnjega modela ter okrepili njegovo funkcionalnost.

Brezkompromisni in brezskrbni užitek kjerkoli

Nov »obraz« smo si prvič v živo ogledali v okolici Bergama ravno v jutru prevega snega letošnje jeseni. Zunanjost Crosstreka razkriva njegov zabaven značaj skozi novo evolucijo dizajna, ki je usmerjen k zagotavljanju varnosti, estetike in predvsem vozniškega užitka, to pa so imeli oblikovalci v mislih tudi pri notranjosti, ki je bila zasnovana z močnim poudarkom na prijaznosti do uporabnika in zagotavljanju sproščujoče izkušnje v vsaki vozni situaciji, o čemer smo se lahko prepričali tudi sami na slikovitem terenu Lombardije.

Brezkompromisni in brezskrbni užitek kjerkoli

Inženirji so v celoti ohranili vodljivost in varnost in se osredotočili na strukturo notranjosti. Subaru je v sodelovanju s specialisti ortopedije oblikoval osnovo svojega pristopa k izkušnji vožnje s poglobljeno analizo strukture človeškega telesa, ki je pokazala možne vzroke za bolezni, povezane z udobjem med vožnjo, tako za voznika kot za potnike. Na osnovi tega so prilagodili svojo platformo SGP in ohranili nespremenjeno dinamiko ter okrepili udobje. Sedeži zagotavljajo boljšo podporo telesu, nameščenost njihovih nosilcev neposredno na šasijo pa zmanjša tresljaje glav potnikov in voznika za do 44 odstotkov. Izboljšana je tudi zvočna izolacija, ki zmanjša hrup za 50 odstotkov.

Izstopajoča tehnološka novost je 11,6-palčni informacijsko zabavni zaslon, ki je nameščen vertikalno, povezljivost Android Auto in Apple CarPlay pa je omogočena tudi brezžično. Za lažjo orientacijo na brezpotjih vsebuje geokodni lokacijski sistem What3words, ki omogoča lociranje na 3 metre natančno.

Filozofija varnosti temelji na štirih stebrih, primarni, aktivni in pasivni varnosti ter sistemu EyeSight in naprednih tehnologijah. Sistem EyeSight nazdira voznikovo vedenje in spremlja, kdaj voznik umakne pogled s ceste.

Brezkompromisni in brezskrbni užitek kjerkoli

Novi Crosstrek ohranja zmogljivosti predhodnika s pomočjo pogona e-Boxer, ki ga sestavljata dvolitrski bencinski štirivaljni motor z močjo 100 kW in elektromotor z močjo 12,3 kW, povezan s CVT menjalnikom, ki je bil razvit posebej za hibridne modele. Terenske vozne lastnosti dopolnjuje simetrični štirikolesni pogon in možnost izbire različnih načinov vožnje glede na podlago.

Na voljo so trije nivoji opreme: Style, Style Extra in Premium. Z novim modelom so obstoječi barvni paleti dodali tri nove barve Offshore Blue Metallic, Sun Blaze Pearl in Oasis Blue. Na slovenskem trgu bo za vstopno različico Style potrebno odšteti 37.240 evrov, za Style Extra 38.740 evrov in za Premium 41.940 evrov. Naročila bo mogoče oddati že v decembru, prve dostave pa so predvidene v januarju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs01.12.2023 07:58
No ja, Subaru prav gotovo ne kupiš zaradi oblike in tale ni nobena izjema. Sicer pa verjamem, da je vrhunski. Bi me pa zanimalo, kakšen učinek ima tale (mehki?) hibridni pogon za vožnjo po terenu. Navor, pa to, saj je s slike videti, da ste ga gnali v zasnežene klance, za kar je zverina tudi delana.
alfafil01.12.2023 11:24
Nov model ali že stota prenova? Simpatičen, malce drag s to motorizacijo.
SimonsenPlus01.12.2023 11:37
Impozantna predstavitev: Zagrneš zaveso pred oknom, na tla daš tepih s konca 70-ih (od takrat so tudi stropne luči), nanj zapelješ novi model Subaruja in povabiš novinarje. Šala?
jurica.kocina02.12.2023 11:46
Notranjost pa kot iz leta 2005 stikala za gretje sedežev so iz leta 1998
© Copyright 1999-2023 Avtomanija