Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Novo električno Pando bodo izdelovali v Kragujevcu
Potrjeno
Novo električno Pando bodo izdelovali v Kragujevcu
Novo električno Pando bodo izdelovali v Kragujevcu
05.12.2023 09:49

Nedavno srečanje italijanske premierke Melonijeve in srbskega predsednika Vučića je prineslo dokončen odgovor o prihodnosti Stellantisove tovarne v Kragujevcu.

Peter Pirkovič

Podobno kot Citroen e-C3 je tudi nova generacija Fiat Pande izdelana na skupni koncernski platformi, ki novincu prinaša električni pogonski sklop in zagotavlja nizko vstopno ceno. Ves ta čas pa je bilo v zraku vprašanje, kje bodo novo izdajo Pande izdelovali. To nalogo so pri Stellantisu zaupali tovarni v Kragujevcu. Novico je medijem po srečanju z italijansko premierko Giorgio Meloni sporočil kar srbski predsednik Vučić in dodal, da upa na povečanje blagovne menjave med Italijo in Srbijo, ki trenutno znaša 4,6 milijarde evrov. Novo Pando bodo javnosti prvič razkrili sredi prihodnjega leta, nekaj mesecev zatem pa bi že lahko stekla serijska proizvodnja. Aktualna verzija z bencinskim motorjem, ki se sestavlja v italijanski tovarni v Pomiglianu d'Arco, bo v proizvodnji še do sredine leta 2026.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija