Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Shell zapira vse kalifornijske vodikove postaje
ZDA
Shell zapira vse kalifornijske vodikove postaje
Shell zapira vse kalifornijske vodikove postaje
13.02.2024 00:25

Podjetje Shell Hydrogen bo zaprlo vse svoje polnilne postaje za avtomobile na vodik v Kaliforniji, ki velja med ameriškimi zveznimi državami za najnaprednejšo na področju varovanja okolja.

Urša Prosenjak

Del kalifornijske okoljske ozaveščenosti je tudi napreden pristop k področju prometa, kar dokazuje velik trg električnih avtomobilov in avtomobilov na vodik. Shell Hydrogen je do pred nedavnim upravljal s sedmimi od skupno 55 vodikovimi postajami v Kaliforniji, zdaj pa jih bo vseh sedem zaprl. Tehnologija je obetavna za komercialni tovorni promet, za osebna vozila pa ne. Avtomobile na vodik, kot so Toyota Mirai, Hyundai Nexo in Honda Clarity Fuel Cell, so v Kaliforniji doslej pogosto uporabljali tudi taksisti, saj se jim je prevoz izplačal.

V pismu, v katerem je napovedal zaprtje, je podpredsednik Shell Hydrogen Andrew Beard pojasnil, da se postaje zapirajo zaradi zapletov z dobavo vodika in drugih dejavnikov zunanjega trga.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
zraice13.02.2024 15:01
Tale vodik je čisto mimo...
skrivo13.02.2024 23:15
Tole pa ne objavijo ravno vsi reporterji. Sem zasledil ta info pred nekaj dnevi. Ampak v EU je na voljo ogromno sredstev za razvoj vodikovih tehnologij. Je rekel znanec, ki se poteguje zabsredstva: "saj vem, da s tega ne bo nič, ampak dnar se pa da dobit". Težko si je pa predstavljat kupce Toyot in Hyundaiev, ki so kar lepo vsoto denarja dali za vodikove avte, sedaj pa še po normalni 5x ceni (v primerjavi z dizlom) ne bodo mogli tankat. No, enih par zasoljenih H2 postaj je še ostalo...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija