Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Sprememba zakona: avtomobile z ruskimi tablicami bodo zasegli in poslali v Ukrajino
Latvija
Sprememba zakona: avtomobile z ruskimi tablicami bodo zasegli in poslali v Ukrajino
Sprememba zakona: avtomobile z ruskimi tablicami bodo zasegli in poslali v Ukrajino
16.02.2024 22:05

V Latviji lahko od 15. februarja 2024 zasežejo avtomobile z ruskimi registrskimi tablicami. Podoben ukrep je pred časom sprejela že Estonija.

Urša Prosenjak

Vozila, ki so registrirana v Rusiji, lahko v latvijskem prometu sodelujejo le v tranzitu, kar pomeni, da lahko ozemlje Latvije prečkajo le enkrat.

Poleg tega morajo vozniki pred vstopom v Latvijo predložiti podatke o vozilu in navesti, koliko časa bo vozilo vključeno v cestni promet v državi. Ta rok ne sme biti daljši od 24 ur.

Oblasti imajo pravico zapleniti vozilo, ki se v cestnem prometu uporablja nepooblaščeno, za nedovoljeno vožnjo avtomobila z ruskimi registrskimi oznakami pa je predvidena globa od 750 do 2000 evrov. Zasežene avtomobile nameravajo poslati v Ukrajino.

Zaradi spremembe zakona so morali lastniki avtomobilov, registriranih v Rusiji, svoja vozila do 14. februarja registrirati v Latviji ali jih odpeljati iz države. Ruske registrske oznake pa lahko obdržijo le osebe, ki imajo privilegije in imunitete v skladu z mednarodnimi normami, ki zavezujejo Latvijo, predvsem velja to za diplomatska predstavništva in različne mednarodne organizacije.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija