Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Manjše povpraševanje po Grandlandu zaradi dveh razlogov
Opel
Manjše povpraševanje po Grandlandu zaradi dveh razlogov
Manjše povpraševanje po Grandlandu zaradi dveh razlogov
18.02.2024 00:05

Opel je zmanjšal proizvodnjo modela Grandland. Tovarna v Eisenachu v Nemčiji bo zato ta mesec delala osem dni manj.

Urša Prosenjak

Povpraševanje po tem modelu se je zmanjšalo, ker kupci čakajo na prihod novega modela, dodaten razlog pa je ukinitev subvencij za priključne hibride.

Proizvodnja naslednje generacije Grandlanda, ki bo na voljo kot popolnoma električna različica, naj bi se začela v drugi polovici leta, Opel pa v tovarno za njegovo proizvodnjo vlaga več kot 130 milijonov evrov. Naslednji Grandland bo prvi Oplov model na Stellantisovi platformi STLA Medium, razvit za električne modele z dosegom do 700 km in bo koncernski dvojček Peugeotovega modela 3008.

Trenutni Grandland je bil predstavljen leta 2017 in sta ga skupaj razvila General Motors in skupina PSA na platformi EMP2. Na voljo je s priključnohibridnim pogonom ter z bencinskimi in dizelskimi motorji. Grandland je bil četrti Oplov najbolje prodajani model leta 2023 s 44.034 prodanimi primerki, kar pa je glede na tržno raziskavo Dataforce manj kot leta 2022.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac18.02.2024 04:25
Imaš najbolje prodajan model potem se pazakolješ z namenom, da boš delal samo električne. Res buuulana razmišljanja prodajnikov.
klemens18.02.2024 08:44
Tale Grandland ni ravno nek zanimiv avto, lani so jih v Sloveniji prodali 42. Se bo pa verjetno zgodilo kot z Renaultom in elektrifikacijo, kjer razen par vozil s klasičnimi motorji, nimaš več kaj pametnega kupiti. Zato je Renault tudi po prodaji v 2023 bil v EU za znamkami VW, Audi, Škoda, BMW, Mercedes, Toyota. Pri Renault skupini je razmerje prodaje Renault/Dacia že 55/45 %.
skrivo18.02.2024 14:29
Pri Renaultu pravzaprav nimaš nobenega električarja za kupit. eTwingo nima dometa, eMegane je pa občutno predrag. Vse ostalo je na mašino tako da js ne vidim, da bi bilo karkoli mašinskega ukinjenega; kak dizel je morda manj in to je to. Pri Stelantisu je podobno, popolnoma električnega modela sploh nimajo, na mašino je na voljo čisto vse, na elektriko pa nekaj enakih modelov kot so mašinski; ta taktika je cenovno itak najugodnejša, so pa platforme prilagojene in potem glede voznih lastnosti ne mašinska in na električna verzija nista to kar bi lahko bila, ampak to danes itak velike večine ne zanima več, saj folk itak jajca po cesti s telefoni v rokah.
7even7718.02.2024 20:00
Sami silijo in vsiljujejo elekttiko, nakar imajo ravno zaradi slednje največ težav. Kdo bi si mislil, kajne, da je imeti avtomobil z normalnim motorjem (prav, bencinskim) še najenostavneje in tudi - glede na vse večje zaplete na EV področju - celo nekako najbolj normalno?
skrivo18.02.2024 23:25
7even77: elektrika je še bolj simpl kot bencin, če imaš hišo in instalirano polnilno postajo ali pa stanovanje z lastnom parkirnim mestom opremljenim s polnilno postajo, ki je priključena na gospodinjski odjem, saj ne izgubljaš časa s tankanjem (vštekaš pa v 3 sekundah). Za blokarje, ki slednjega nimajo, je EV kar mora in je bencinski avto res bolj praktičen.
7even7719.02.2024 07:32
Seveda, Skrivi, saj ta mnenja tule “krešemo” že lep čas tudi mi. Menim, da naj elektrika kar bo, uporabljajo pa naj jo predvsem tisti, ki jo in żelijio in jo - predvsem! - lahko, kot si tudi sam rekel, večino drugih pa naj se vendarle ne postavlja pred golo dejstvo vedno bolj faktične ne-izbire. Samo to.
skrivo19.02.2024 21:17
7even77: ko bo realen doseg z močnim pritiskanjem električarja pozimi vsaj 1000km, potem bodo realno lahko tudi blokarji brez nekih večjih kompromisov presedlali na EV. Solid state baterije tega še ne bodo prinesle, kvantni preskok morda lahko prinese Litij-air baterija, ki "diha" zrak in ima vsaj teoretični potencial deklasirati bencin/dizel po gostoti energije. Ampak te baterije danes nimajo dovolj polnilnih/praznilnih ciklov, do kakih 50 še pridejo, potem je pa fuč. Se pravi, da za veliko boljše baterije obstaja realno upanje, bencin/dizel pa bosta pač ostala tu kjer sta, saj bolje fizikalno itak ne gre.
skrivo19.02.2024 21:23
Še to: če slučajno komu rata Litij-air baterijo doterat do popolnosti, potem bomo priča totalnemu preobratu svetovne ekonomije, saj bi taka baterija omogočila ekonomsko sprejemljivo sezonsko hranjenje električne energije in bi močno posegla tudi v razvoj jedrske energije kot jo poznamo in morda tudi fuzijo, ki je večno 30 let oddaljena od komercialne uporabe. V bistvu si sploh ne moremo predstavljat kaj bi taka baterija prinesla na vsa področja.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija