Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zanimanje za napredne tehnologije manjše od pričakovanj
Raziskava
Zanimanje za napredne tehnologije manjše od pričakovanj
Zanimanje za napredne tehnologije manjše od pričakovanj
18.02.2024 18:19

Vozniki in kupci avtomobilov niso toliko navdušeni nad tehnološkimi novostmi, kot bi si to želeli proizvajalci, je pokazala nedavna raziskava.

Urša Prosenjak

Raziskava AutoPacifica je pokazala, da večina potrošnikov ni preveč zainteresirana za napredne tehnološke inovacije, v katerih veliko proizvajalcev vidi prednost pred konkurenco. Med več kot 11.700 anketiranci jih je resnično zanimanje za tehnološke novosti pokazala manj kot četrtina.

Še največ zanimanja so pokazali za možnost infotainment zaslona na sovoznikovi strani, za katero je izrazilo zanimanje 21 odstotkov vprašanih. Zamisli o tem so nekoliko bolj naklonjeni kupci električnih in hibridnih vozil, večina vprašanih pa je zadržana zaradi visokega doplačila za to možnost.

Na drugem mestu po priljubljenosti je bila možnost neposrednega nakupovanja prek zaslona infotainmenta, ki zanima 18 odstotkov vprašanih. Zanimanje za to možnost je v primerjavi s prejšnjo raziskavo iz leta 2022 močno naraslo. Med potencialnimi kupci, ki so izrazili zanimanje za to možnost, je večina želela možnost nakupa dodatnih funkcij vozila, pretakanja video vsebin na svoje zaslone ali celo plačevanje različnih storitev iz avtomobila.

Le 17 odstotkov vprašanih je pokazalo zanimanje za zunanje zaslone na vozilu, ki bi omogočali komunikacijo s pešci ali drugimi vozniki.

Kljub tehnološki tekmi med proizvajalci se zdi, da ima večina potrošnikov raje preprostejše in varčnejše modele. Raziskava tako kaže na potrebo po prednostnih nalogah tehnološkega razvoja v avtomobilski industriji, da bi zadostili resničnim potrebam potrošnikov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens18.02.2024 19:10
Jaz imam že sedaj toliko navlake v avtu, saj ne rečem da ne pomaga kakšna zadeva, ampak po pol leta še niti enkrat nisem šel natančno skozi menije in ko me kdo vpraša ali imaš to ali ono, večinoma ne znam odgovoriti.
rovokopac18.02.2024 20:57
Kje so kakšni regulatorji varnosti, varnostna pravila? Mi noben ne bo rekel, da je brskanje po telefonu bolj nevarno, kot fiksni ekrani povsod po avtu. Res čudno je, da so na vseh inštancah tiho. Firme se bolj ukvarjajo z IGRAČKANJEM, kot pa z osnovno lastnostjo avtomobila. Potem pa te igračke nanesejo po 10k ali več pri končni ceni. Ko bi se toliko ukvarjali z razvojem baterij, bi bili marsikateri problemi že precej bližje rešitvi.
skrivo18.02.2024 23:32
Dobro jutro, a za to rabiš raziskavo? Pa kaj češ s filmi in spletnimi nakupi v avtu, če ti pa vse to omogoča telefon v žepu? Tudi za sopotnike je bolje, da spremljajo prometno dogajanje kot pa da z infotainmentom motijo voznika. Kemens, tud js ne vem kaj vse mi omogoča računalnik v avtu, ker itak 90% tistega nikoli nisem in nikoli ne bom rabil. Vse kar rabim je čim večja baterija :)
shark91119.02.2024 00:43
Jaz sem v bistvu zgrožen nad tem, da proizvajalci tlačijo v avtomobile vse sorte "infotainment" neumnosti, hkrati pa recimo ne poskrbijo za vgradnjo res koristnih zadev, kot so recimo webasto (ali vsaj dodaten grelec takoj po vžigu motorja), prava rezervna guma (namesto popolnoma neuporabnega kompleta za popravilo), gretje sedežev, volana, pralnih šob in vetrobranskega stekla, in podobno...to rabimo, ne pa neke tehnološke bonbončke...kaj mi bo video pretakanje vsebin, če mi pa pozimi sprednja šipa zmrzuje, hkrati me pa prvih 10 minut zebe....o tem malo premislite, dragi proizvajalci, ne pa samo razmišljat kakšno funkcijo boste še natlačili v nek podmeni potovalnega računalnika, ker to res nikogar ne zanima...
jjs19.02.2024 08:26
Se spomnim govora o starih reklamah, kjer so Američani oglaševali vakuumsko praznjenje pepelnikov in sušilnik za lase v vzglavniku, avto je imel pa šasijo, uplinjače, nihajno zadnjo premo in listnate vzmeti. In zdaj se je to ljubiteljstvo šnikšnaka preselilo na naš kontinent, tako da nam mikimiške plešejo po ekranih. Mlajši generaciji z voznimi lastnostmi povezana tehnika pač ni več pomembna, nekaj pa je treba prodajati. Sam imam srednje starega japonca, ki je z ravno ravno prav asistencami in funkcijami ekrana nekje na pol poti, tako da se ne pritožujem.
miata.knight19.02.2024 09:21
Spomnim se pred leti, ko sem v neki angleški avto reviji bral, kako milenijci več časa in naporov porabijo za izbiranje telefona kot pa za avto. Takrat raziskovalci niso imeli prave rešitve za to, no z leti pa se je pojavila - točno ta o kateri govorimo tukaj... kar so seveda banalnosti, ki nimajo nobene veze z varno vožnjo. Ampak - nekako je bilo potrebno pritegniti nove kupce in očitno jim je uspelo. Ne gre tudi pozabiti nekaj drugega - tudi snovalci novih "igračk" v avtih - so mlajše generacije, ki so jim take stvari zanimive. Absolutno se strinjam s @shark911 - naj bojo v avtu pomagala za vožnjo. Jaz v nobenem avtu nimam "touch screen-a" in vedno, ko se zjutraj usedem v mrzel avto si ne predstavljam, da bi moral sneti svoje usnjene rokavice in s prsti drsati po zamegljenem ekrančku, da bi si nastavil temperaturo ali ventilacijo. Mazda je to dobro rešila , ker jima ekranček na dotik samo, ko avto stoji na mestu. Pretočne vsebine pa - OMG!!! Regulatorji varnosti prometa pa nič? V Sydneyu pa imajo kamere na križiščih, ki te kontrolirajo, če med rdečo lučjo (!) gledaš na telefon - in dobiš kazen.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija