Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kim Džong Un dobil posebno darilo od ruskega predsednika
Diktatorji
Kim Džong Un dobil posebno darilo od ruskega predsednika
Kim Džong Un dobil posebno darilo od ruskega predsednika
21.02.2024 01:25

Rusija in Severna Koreja sta se v zadnjih mesecih zbližali in na septembrskem srečanju sta se voditelja obeh dražav sporazumela, da bosta sodelovala na vseh področjih. Novonastalo zavezništvo sta zdaj podkrepila še z darilom.

Urša Prosenjak

Vladimir Putin je severnokorejskemu kolegu podaril avtomobil za osebno uporabo. Kim Džong Un je tako od ruskega predsednika dobil v dar limuzino Aurus Senat, kakršnega je občudoval med obiskom ruske vesoljske izstrelitvene postaje na skrajnem vzhodu Rusije lani septembra. Na takratno srečanje se je pripeljal z limuzino Maybach, ki so jo iz Pjongjanga prepeljali s posebnim vlakom. Sicer naj bi bil severnokorejski diktator velik ljubitelj avtomobilov in ima zbirko luksuznih avtomobilov, ki so bili pretihotapljeni v Severno Korejo.

Ruska delegacija je vozilo izročila severnokorejskim predstavnikom 18. februarja, Kimova sestra pa je Putinu prenesla predsednikovo zahvalo in dodala, da darilo jasno kaže, da obstajajo posebni osebni odnosi med voditeljema.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija