Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Četrt milijona Mercedesov mora na pregled
Vpoklic
Četrt milijona Mercedesov mora na pregled
Četrt milijona Mercedesov mora na pregled
21.02.2024 01:38

Mercedes-Benz je v torek sporočil, da je povabil lastnike večjega števila vozil po vsem svetu, naj svoje avtomobile pripeljejo na servisni pregled in morebitno popravilo.

Urša Prosenjak

Tako imenovani vpoklic zadeva okoli 250.000 Mercedesovih vozil, ki so bila prodana po vsem svetu. Gre za modele AMG GT, razred C, CLE, razred E, GLC, razred S in SL ter EQE in EQS, ki so bili izdelani od lani dalje. V Nemčiji je teh vozil okoli 37.000.

Lastnike so povabili, naj pripeljejo svoja vozila na pooblaščene servise, kjer bodo preverili, ali potrebujejo zamenjavo določenih delov. Predvsem naj bi obstajala možnost, da so neustrezne nekatere varovalke, kar bi lahko botrovalo odpovedi motorja in povzročilo požar.

Mercedes na omenjenih modelih preventivno zamenjal te varovalke, stroške zamenjave bo pokril proizvajalec, poseg pa bo opravljen v nekaj urah.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
odbiti_val21.02.2024 06:28
Zamenjava varovalke v nekaj urah? Aja, tipično za pooblaščeni servis.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija