Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Mercedes znižuje pričakovanja glede elektrifikacije znamke
Sprememba strategije
Mercedes znižuje pričakovanja glede elektrifikacije znamke
Mercedes znižuje pričakovanja glede elektrifikacije znamke
25.02.2024 02:40

Mercedes bo z razvojem motorjev z notranjim izgorevanjem nadaljeval tudi po letu 2030.

Urša Prosenjak

Odločitev je med drugim povezana z zmanjšanjem pričakovanj pri prodaji električnih modelov, ki je posledica padca povpraševanja po njih. Glavi razlog za manjše povpraševanje je ukinitev subvencij na nekaterih trgih, kar je botrovalo občutnemu upadu baterijskih električnih avtomobilov v januarju.

Nekatere proizvajalce je trenutno dogajanje na trgu celo spodbudilo k ponovnem razmisleku o svoji predvideni strategiji elektrifikacije za ne tako oddaljeno prihodnost, na katero so prisegali še pred kratkim. Med njimi je tudi Mercedes-Benz, ki je pred kratkim napovedal, da bo tudi po letu 2030 nadaljeval z razvojem termičnih in hibridnih avtomobilov. Informacijo je potrdil Ola Kallenius, izvršni direktor nemške znamke. Zatrjuje tudi, da bodo avtomobili s priključno hibridnimi motorji v uporabi še leta, ne glede na to, da so bile subvencije zanje prve ukinjene.

Mercedes-Benz je v trenutni situaciji tudi prilagodil svoje elektrifikacijske načrte. Če je prvotno nemška znamka nameravala z začetkom prihodnjega desetletja postati 100-odstotno električna, zdaj pričajujejo, da bo leta 2030 prodaja električnih avtomobilov predstavljala le 50 odstotkov celotne Mercedesove prodaje avtomobilov v Evropi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Pragmatik25.02.2024 10:56
Ne bo dolgo, ko bodo takšne novice prišle tudi od ostalih....Mercedes in VW sta si precej zagrenila življenje z razvojem posebnih električnih modelov, za razliko od BMW, in še nekaterih, ki so se tega lotili bolj pragmatično.
skrivo25.02.2024 11:43
Pragmatik, BMW in Stelantis je elektrifikacija neskončno manj (govorimo o milijardah) koštala kot pa dve platformi Mercedes in VW koncern. Pa še folku je všeč, da lahko za en in ta isti avto izbirajo vrsto pogona, pač glede na potrebe. Vozne lastnosti pri kombinirani platformi sicer niso idealne, a to danes kupce ne zanima več čist nič (itak vsi jajcajo po cesti) in proizvajalci to vedo. Je pa to po drugi strani še eno darilo Kitajcem, ki razvoja elektrifikacije ne bodo zmanjšali, ravno nasprotno.
darker26.02.2024 13:30
EU bo zaostril davčno politiko in spet bodo Kitajski avtomobili koštali več kot evropski. Vračamo se v čase protekcionizma:)
© Copyright 1999-2023 Avtomanija