Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zdravniki so najbolj nestrpni, gradbinci najhitrejši in frizerji najvljudnejši
Raziskava
Zdravniki so najbolj nestrpni, gradbinci najhitrejši in frizerji najvljudnejši
Zdravniki so najbolj nestrpni, gradbinci najhitrejši in frizerji najvljudnejši
25.02.2024 22:50

Britanska raziskava je pokazala možno povezavo med poklicem voznika in njegovimi navadami za volanom.

Urša Prosenjak

Raziskava, v kateri je sodelovalo 2000 voznikov, je razkrila, kateri poklici so bolj nagnjeni k prehitri vožnji, neustreznemu parkiranju ali celo nevarnemu obnašanju na cesti. Kot najhitrejši vozniki so izstopali gradbeni delavci, saj jih je več kot 70 % vprašanih priznalo, da redno kršijo omejitev hitrosti.

Najbolj agresivno vozijo zdravniki in drugi zdravstveni delavci, ki priznavajo, da hitro izgubijo živce. Več kot četrtina jih z neprimernimi kretnjami in kričanjem na cesti izraža svoje nezadovoljstvo.

Frizerji so na drugi strani izjemno vljudni vozniki, saj skoraj vsi, ki so sodelovali v raziskavi, odstopajo prednost, drugim voznikom pa se za tovrstne izkaze uvidevnosti tudi zahvalijo.

Največ težav pri parkiranju imajo kadroviki, električarji pa pogosto pozabijo nakazati smer ob izvozu iz krožišča.

Nagnjenost k tveganemu vedenju ter vključevanju v promet zadnji hip kažejo najpogosteje pravniki, medijski delavci in podjetniki.

Zanimivo je, da večina voznikov, ne glede na svoj način vožnje, meni, da so dobri in varni udeleženci v prometu, čeprav jih je veliko število priznalo, da so med vožnjo pogosto razočarani ali jezni. Velika večina meni, da bi bil promet prijetnejši, če bi bili vsi vozniki bolj ustrežljivi in uvidevni.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija