Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
To je Fiat Panda, a pozor, nastajajo tudi druge različice
Fiat
To je Fiat Panda, a pozor, nastajajo tudi druge različice
To je Fiat Panda, a pozor, nastajajo tudi druge različice
27.02.2024 14:03

Na predvečer, ko se je v Ženevi začela avtomobilska predstava, so svoje dolgoročne načrte razkrili tudi pri Fiatu. A ne v mestu ob jezeru, pač pa v zaselku Ginevra v neposredni bližini Brescie.

Peter Pirkovič Fiat

Drugo največje švicarsko mesto Italijani imenujejo Ginevra, a ker je bilo že dolgo jasno, da na tamkajšnjem razstavišču letos ne bodo prisotni, so se pri Fiatu domislili drugačnega načrta in s tem dejanjem sprožili rahlo provokacijo. Posneli so nekoliko daljši video, kjer javnost za volanom Fiat Pandine nagovori izvršni direktor Fiata Olivier Francois in nas popelje na salon v Ginevro. Z veliko mero sarkazma ni pozabil omeniti, da bodo na salonu prisotni vsi najpomembnejši avtomobilski proizvajalci, ki bodo tekmovali za pozornost medijev.

To je Fiat Panda, a pozor, nastajajo tudi druge različice

V nadaljevanju zelo podrobno razloži njihovo novo strategijo, s katero si italijanska znamka želi znova osvojiti kupce po vsem svetu. Osnova za njihovo prihodnost bo nova generacija Fiat Pande, ki je pripravljena na veliko premiero. Ta se bo zgodila 11.julija letos v Torinu. Grajena je na koncernski platformi STLA, v dolžino bo merila okrog 4 metre, na voljo pa bo z električnim, hibridnim in bencinskim motorjem. V tem primeru gre za križanca z nekoliko višjim položajem sedeža, obenem pa so oblikovalci navdih za obliko določenih elementov v notranjosti črpali iz znane steze na njihovi torinski zgradbi (Lingotto).

To je Fiat Panda, a pozor, nastajajo tudi druge različice

A nova generacija Pande je pri Fiatu le še začetek vsega, kar bomo opazili na cestah do leta 2027. V Fiatovih delavnicah tako nastaja nov poltovornjak (Fiat Panda Pickup concept), ki bo imel dimenzije primerne za mesto in udobje na nivoju na ravni SUV-ja, na zadnjem delu pa bo na voljo še manjši keson. Naslednji v vrsti je Fiat Fastback, ki se bo javnosti predstavil v letu 2026 in bo po napovedih na voljo tako za kupce v Južni Ameriki in Evropi. Četrti model iz iste osnove bo SUV z delovnim imenom Giga Panda in velja za največjega ter najbolj prostornega predstavnika te družine, medtem ko češnjo na vrhu torte predstavlja bivalnik Panda Camper. Imel bo številne uporabne rešitve za pustolovščine na prostem, hkrati pa bo ta avto nekakšna evolucija Pande iz osemdesetih, ko je ta avto predstavljal definicijo vsestranskosti in preprostosti.

To je Fiat Panda, a pozor, nastajajo tudi druge različice

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
darker27.02.2024 14:25
Vse super izgleda! Samo, da bo še delovalo:)
SimonsenPlus27.02.2024 18:33
Hehe, Legomobil, na enih slikah križan s CyberTruckom.
Bacco28.02.2024 10:45
Zabaven filmček, ni kaj. Sploh konec... a lahko zdaj končno gledamo tekmo? :) So pa očitno pri Stellantisu že opustili idejo o popolnoma električni prihodnosti Fiata.
zraice28.02.2024 13:40
Super izgledajo
© Copyright 1999-2023 Avtomanija