Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Proizvodnja električnega Springa bi se lahko preselila v Evropo
Dacia
Proizvodnja električnega Springa bi se lahko preselila v Evropo
Proizvodnja električnega Springa bi se lahko preselila v Evropo
27.02.2024 23:54

Dacia bi lahko v prihodnosti preselila proizvodnjo modela Spring v Evropo, saj je finančna prednost proizvodnje na Kitajskem vse manjša.

Urša Prosenjak

Romunska znamka pod okriljem koncerna Renault je pred dnevi predstavila prenovljeno različico svojega električnega modela Spring, ki ga bodo še naprej proizvajali na Kitajskem, vendar podjetje ugotavlja, da to ni več smiselno in ocenjuje možnost lokalne proizvodnje.

Vodja prodaje in trženja podjetja, Xavier Martinet, je za britanski Autocar povedal, da je bila proizvodnja Spring na Kitajskem smiselna v času lansiranja leta 2021, takšna odločitev pa je bila celo ključna za pozicioniranje Springa kot najcenejšega električnega avtomobila v Evropi, zdaj pa se postavlja vprašanje, kako dolgo bo ta prednost trajala.

»Proizvodnja na Kitajskem je do zdaj pomenila finančno prednost, zdaj pa se trg zelo spreminja, prihajajo novi predpisi in nove ugodnosti, kar nekoliko spreminja enačbo in temu se moramo prilagoditi,« pojasnjuje Martinet. Kot potencialno gonilno silno za lokalno proizvodnjo Springa vidi razvoj evropske industrije proizvodnje baterij. »Dacia je danes uspešna zaradi tega, ker ponuja najboljšo vrednost v vsakem segmentu, kjer smo prisotni.«

O morebitnih lokacijah evropske proizvodnje ne govori, Dacia ima sicer svojo evropsko tovarno v Romuniji, vendar za zdaj še ni načrtov za proizvodnjo električnih avtomobilov tam.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens28.02.2024 18:19
Pričakovana poteza. EU, ker je zabluzila, že uvaja "eko" dajatve na izdelke iz Kitajske. V glavnem v starem jeziku, nažgali bodo carine na kitajsko robo, da zaščitijo kar so uničili v EU. Prvo so ustvarili problem, zdaj ga pa rešujejo. Norostim ni videti konca.
skrivo29.02.2024 20:31
Klemens, vse si prav napisal. Preveč pa ne moremo groziti Kitajcem s carinami, ker če nam ne bi več hoteli baterijskih celic prodat, v EU ne moremo sestaviti niti enega samega EV-ja.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija