Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Po desetih letih konec sanj o Applovemu avtomobilu
Ukinitev oddelka
Po desetih letih konec sanj o Applovemu avtomobilu
Po desetih letih konec sanj o Applovemu avtomobilu
28.02.2024 15:30

Po zadnji informacijah iAvta vendarle ne bo. Apple je ukinil svojo ekipo Special Projects Group, ki se je ukvarjala z razvojem električnega avtomobila, poroča Bloomberg.

Urša Prosenjak

Apple je v svojem programu, s katerim je želel napraviti avto, ki bi bil konkurenčen Teslinim avtomobilom, zaposloval na tisoče ljudi, vendar se nikoli ni ujemal z Applovo osnovno dejavnostjo elektronike in spletnih storitev. Pojavljala so se tudi vprašanja o tem, katera podjetja bi Apple uporabil za izdelavo avtomobilov.

Ambicije tehnološkega giganta o izdelavi avtomobila segajo že v leto 2014, ko je Apple najel avtomobilske inženirje in drug visoko izobražen kader iz avtomobilske panoge. Oddelek je imel v preteklih letih več reorganizacij, vključno z odpuščanji leta 2019, ko so bili zaposleni premeščeni v različne dele podjetja.

Zdaj se avtomobilski oddelek dokončno ukinja, nekateri strokovnjaki pa bi se lahko preselili v ekipo za generativno umetno inteligenco. Podjetje ima tudi druge projekte, povezane z avtomobilsko industrijo, vključno s programsko opremo CarPlay, usmerjeno v infotainment.

Novica o spremembi načrtov je vplivala tudi na vrednost delnic, ki so se podražile za približno 1 odstotek.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
darker28.02.2024 16:07
ja itak, pametno:)
klemens28.02.2024 18:24
No, vsaj ne moremo reči, da niso poskusili.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija