Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Audi bo dobil novega glavnega oblikovalca
Audi
Audi bo dobil novega glavnega oblikovalca
Audi bo dobil novega glavnega oblikovalca
28.02.2024 11:00

Dosedanji šef dizajna Marc Lichte bo prvega junija vajeti oddelka prepustil Italijanu, ki se je pred tem kalil pri Fordu, Kiji in Land Roverju.

Peter Pirkovič Audi

Junija bo novi Audijev oblikovalec postal 52-letni Massimo Frascella, ki je bil zadnjih 14 let zaposlen na Otoku, pri koncernu Jaguar Land Rover, kot šef oblikovanja. Italijan bo tako prevzel zahtevno nalogo pri Audiju, saj si Nemci želijo sprememb. Kot so zapisali, se bodo v naslednjih letih razvile številne tehnološke inovacije, ki bodo odločilno spremenile oblikovno zasnovo in delovanje serijskih vozil vseh segmentov. Zato je Audi nedavno svoj oblikovalski oddelek organizacijsko umestil neposredno pod predsednika uprave.

 "Bistvo mojega pristopa k oblikovanju je enostavnost. Moja strast je oblikovanje brez odvečnega okrasja, ki ne sledi zgolj sodobnim trendom, temveč uteleša brezčasno estetiko in prefinjenost," pravi Massimo Frascella.

Audi bo dobil novega glavnega oblikovalca

Njegov predhodnik Marc Lichte je Audi Design vodil od leta 2014. Leta 1969 v Arnsbergu v Sauerlandu rojeni oblikovalec je v Audi prišel iz družbe Volkswagen AG, kjer je vodil studio za oblikovanje zunanjosti. V času Lichtejevega službovanja pri Audiju so nastale nove generacije uspešnih modelskih serij in Audijeve prve samostojne električne modelske serije – Audi e-tron, e-tron GT in modelska družina Q4. Lichte bo prevzel druge naloge znotraj družbe.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
darker28.02.2024 16:03
Lichte je prišel od VW in ga je pri Audiju naprej biksal z dizajnom.
jjs28.02.2024 16:44
Prav hudo biksal ga ni. VW? Golf VII in Passat sta bila kar OK, Audi pa je ostal ne glede na vsa čudesa, ki so jih lansirali drugi "premijci", kar spodobno zadržan. OK, nekaj ekscesov, a sicer kakšnih hudih kiksov izpod njegovih rok ni bilo. Sam sem sicer ne-ljubitelj te znamke, a je Lichteju treba priznati, kar mu gre.
klemens28.02.2024 18:23
Pozdravljam, tudi jaz si želim sprememb, ker sem se naveličal trenutnega dizajna, pa ne samo pri Audiju, tudi pri Mercedesu. Upam, pa da ne bo šlo v smer, kot pri BMW-ju, kjer mi je skoraj vsak nov model grši od predhodnika.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija