Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prodan za več kot četrt milijona evrov
Dražba
Prodan za več kot četrt milijona evrov
Prodan za več kot četrt milijona evrov
01.03.2024 10:52

Peugeot 205 Turbo 16 ima posebno mesto v avtomobilskem raju. Izdelanih je bilo le 219 takšnih primerkov, pred kratkim pa so enega od teh prodali za vrtoglavo vsoto.

Peter Pirkovič

Preteklo soboto je na Otoku potekala posebna dražba starodobnikov in med kopico teh se je znašel tudi 205 Turbo 16. Gre za avtomobil, ki je bil pred štirimi desetletji v omejeni seriji izdelan v okviru pravil za pridobitev homologacije za dirkalnik takratne skupine B. A bolj kot je pri njem zanimiva pogonska tehnika. Sredinsko vgrajen 1,8-litrski motor razvija 147 kW (200 KM) in 255 Nm navora z dodatkom turbo polnilnika in Boschevega vbrizga goriva, podvozje je identično kot pri dirkalniku skupine B, pogon je speljan na vsa štiri kolesa, hkrati pa razen žarometov, stekel in vrat nima nič skupnega s serijskim modelom 205. Prava bomba na štirih kolesih.

Prodan za več kot četrt milijona evrov

Ta dotični primerek ima serijsko številko 176, prevoženih pa ima nekaj več kot 16 tisoč kilometrov. Zanj so iztržili 227 tisoč angleških funtov oziroma 265 tisoč evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija