Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Z Madžarske v širni svet
Koncepti: BMW Vision Neue Klasse X
Z Madžarske v širni svet
Z Madžarske v širni svet
21.03.2024 12:52

Prihodnje leto bo v tovarni v Debrecenu stekla proizvodnja novega električarja, ki bo nadomestil aktualnega iX3. Zdaj tega predstavljajo v študijski obliki.

Peter Pirkovič BMW

Lansko jesen smo na salonu v Munchnu spremljali razkritje koncepta Vision Neu Klasse v limuzinski obliki, zdaj pa Nemci družino novih električarjev dopolnjujejo še križancem, ki so mu dodali oznako X. Najbolj opazen oblikovni detajl so manjše osvetljene ledvičke, ki skupaj z matričnimi žarometi zmorejo ustvariti poseben svetlobni učinek, ko se voznik približa avtomobilu. Uradno pri BMW-ju o dimenzijah ne govorijo, a slišati je, da novinec v dolžino meri okrog 4,7 metra, kar je približno toliko kot je dolg aktualni X3. Zadnji del na nek način malce spominja na X5 ali celo velikega XM, kjer ne manjkajo podolgovate luči z novo grafiko in difuzor. 

Z Madžarske v širni svet

Pogled v notranjost razkriva uvedbo posebnega Panoramic Vision sistema, ki seveda prihaja tudi v serijski model. Gre za poseben prikazovalnik, ki se razteza čez celotno širino vetrobranskega stekla in popolnoma spremeni predstavo o armaturni plošči, kot jo poznamo sedaj. Iz prostostoječega zaslona na sredinski konzoli bo moč z eno potezo urediti, da se na tem podolgovatem zaslonu prikazujejo želeni podatki. Celotna zasnova potniškega prostora deluje prostorno, udobno in po načelu manj je več. Gumbov in stikal tako rekoč ni opaziti, so se pa izdatno potrudili pri razvoju ambientalne osvetlitve kabine.

Z Madžarske v širni svet

Kar se tiče pogona je znano le dejstvo, da se uporablja šesta generacija pogonov eDrive, da ima litij-ionska baterija 20 odstotkov več kapacitete in da za polnjenje skrbi 800-voltna arhitektura. To v praksi pomeni, da bo za doseg 300 kilometrov potreben le 10-minutni postanek.

Kot že omenjeno, Vision Neue Klase bo prvi avtomobil, ki se bo proizvajal v madžarski tovarni od sredine prihodnjega leta, leto kasneje pa se mu pridruži še limuzina. To sta le dva od skupno šestih načrtovanih električnih novincev. 

Z Madžarske v širni svet

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
milky21.03.2024 13:10
Sploh ne izleda tako strašno, kot sem pričakoval ... pri modernih BMW-jih je to že kompliment
Bacco21.03.2024 13:35
Ni grozno, prav lepo pa tudi ne. Silhueta suva me malo spominja na Tonale. Osvetljene ledvičke pa vsaj meni delujejo kot povsem nepotreben kič.
alfafil21.03.2024 14:07
Lepše od aktualne palete. Ledvičke so pa retro. Like.
shark91121.03.2024 15:05
Na srečo je tole koncept...meni je sprednji del grozen!
jjs21.03.2024 20:07
NI ravno da bi mami pisal domov, a OK, v primerjavi z dosedanjimi grozotami kar sprejemljiv. Plus za retzro ledvičke, meni se dopadejo. Vsaj po dimenzijah, izvedba nekoliko manj. Ne razumem, zakaj jih limuzinica nima.
darker22.03.2024 11:19
Zadnjič so me podučili, da so zdaj mehki prijemi (karkoli že to pomeni) pri vzgoji, vodenju, izobraževanju, oglaševanju,...Da moram spoštovati drugačnost in sprejeti tudi abstrakten svet in ne samo realnost. Skratka, po moje, mešanje megle:) In to, kar tule vidim, ni nič drugega kot to:)
© Copyright 1999-2023 Avtomanija