Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
BMW bo razvijal programsko opremo z indijskim podjetjem Tata
Sodelovanje
BMW bo razvijal programsko opremo z indijskim podjetjem Tata
BMW bo razvijal programsko opremo z indijskim podjetjem Tata
03.04.2024 22:23

Skupina BMW in indijsko podjetje Tata Technologies bosta ustanovila skupno podjetje za razvoj programske opreme z lokacijami v Punu, Bangaloreju in Chennaiju v Indiji.

Urša Prosenjak

Skupno podjetje se bo osredotočilo na strateški razvoj programske opreme, vključno s programsko določenimi rešitvami za vozila in informacijsko tehnologijo, pri tem pa bo uporabilo strokovno znanje Tata Technologies in kader v Indiji. V avtomobilski programski opremi bo poudarek na avtomatizirani vožnji, infotainmentu in digitalnih storitvah, v poslovni informacijski tehnologiji pa na digitalizaciji in avtomatizaciji razvoja izdelkov, proizvodnje in prodaje. Na programskih projektih bo delalo približno 100 strokovnjakov Tata Technologies.

»Naše sodelovanje s Tata Technologies bo pospešilo napredek na področju programsko definiranih vozil. V mednarodni primerjavi se Indija ponaša z veliko skupino talentov z izjemnimi veščinami programske opreme, ki lahko prispevajo k naši usposobljenosti za programsko opremo. Razvijanje programske opreme za vozila za BMW pomeni delo z najsodobnejšimi procesi in orodji, kar daje indijskim inženirjem programske opreme priložnost za oblikovanje vrhunskih avtomobilskih izkušenj na področjih prihodnosti, kot sta visoko avtomatizirana vožnja in umetna inteligenca,« je povedal Christoph Grote, višji podpredsednik programske opreme pri skupini BMW Group.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork04.04.2024 07:59
BMW: "Tata, i ja bi ovo radio!" :))
skrivo04.04.2024 20:11
Še en dokaz, da so Nemci zaostali za sodobnim svetom, da sami tega ne zmorajo izvesti. Žalostno!
Pragmatik04.04.2024 20:18
Absolutno ni res, da so Nemci zaostali za svetom! Razlog je v tem, da v Nemčiji ni dovolj usposobljenih ljudi, od drugod jih pa ne želijo pripeljati v Nemčijo, ker jim v njihovih državah, kot je npr. Indija, plačajo nekajkrat manj...Tudi v podjetju, kjer sem delal do pred enega leta nazaj, je bilo veliko 3D modeliranja, pa tudi ostalega računalniškega dela, narejenega v Indiji. Znanje je bilo še vedno v Evropi, Indijci so pa ob ustreznih navodilih in nadzoru izvedli svoj del nalog korektno.
macolar04.04.2024 22:03
Napišeš da ni res, potem nadaljuješ da nimajo dovolj usposobljenih ljudi. Če nimaš naučenih ljudi to pomeni da zaostajaš. Tole škrtarenje z plačilom domačim ljudem in preferiranjem uvajanja plačevanja tam kjer je delovna sila parkrat cenejša je pa poleg neetičnosti tudi popolna neumnost, ker na tak način redčiš znanje lastni populaciji. Tako kot se je na Kitajsko preselilo veliko proizvodnje in podarilo znanja, tako bo tudi z Indijo. Kakšno desetletje bodo mogoče še vpijali, potem pa nas preskočili in nabrcali v zadnjice. Važno je da je vodja oddelka in par prisklednikov mastno plačanih, ostalo pa naj naredijo drugi za male pare...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija