Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Proizveden prvi osveženi Golf
Volkswagen
Proizveden prvi osveženi Golf
Proizveden prvi osveženi Golf
14.04.2024 00:15

V Wolfsburgu se je začela serijska proizvodnja prenovljenega modela Volkswagen Golf 8.

Urša Prosenjak

 

Prvi Golf 8 je zapeljal s proizvodnega traku minuli petek, primerek pa je Golf Style v Anemone modri kovinski barvi. Nastal je skoraj točno pol stoletja po prvem serijskem Golfu, ki je začel zgodbo priljubljenega avtomobila v Wolfsburgu.

»Golf je že pol stoletja v središču znamke Volkswagen in ponuja cenovno dostopno mobilnost za vsakogar na najvišji tehnični ravni. Volkswagen Golf se je nenehno prilagajal potrebam kupcev in tako postal svetovna prodajna uspešnica. Prav na tem gradimo z novo evolucijsko fazo s še večjo učinkovitostjo, udobjem in kakovostjo ter novim konceptom dela. Golf ne more biti boljši od tega,« je povedal Thomas Schafer, izvršni direktor Volkswagen Passenger Cars.

Le nekaj dni pred začetkom proizvodnje novega Golfa so v tovarni praznovali 48-milijonto vozilo, ki je zapeljalo s tekočega traku. Po naključju je bil tudi to Golf, namenjen kupcu v Veliki Britaniji. Doslej je bilo v Wolfsburgu proizvedenih približno 20 milijonov primerkov Golfa.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija