Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Tesla odpušča desetino svojih delavcev
Gospodarstvo
Tesla odpušča desetino svojih delavcev
Tesla odpušča desetino svojih delavcev
16.04.2024 02:39

Podjetje Tesla naj bi odpustilo več kot 10 odstotkov svojih delavcev po vsem svetu. Informacija je botrovala padcu delnic že pred začetkom prodaje v ponedeljkovem trgovanju za več kot 1 odstotek.

Urša Prosenjak

Vrednost delnic podjetja se je v predborznem trgovanju ob približno 7.30 zjutraj po srednjeevropskem času znižala za 1,2 odstotka.

»Ko podjetje pripravljamo na našo naslednjo fazo rasti, je izredno pomembno, da preučimo vse vidike za zmanjšanje stroškov in povečanje produktivnosti,« je po poročanju Reutersa dejal Elon Musk v internem memorandumu. »Kot del tega prizadevanja smo izvedli temeljit pregled organizacije in sprejeli težko odločitev o zmanjšanju števila zaposlenih za več kot 10 odstotkov po vsem svetu.«

Podjetje Tesla je v decembru lani zaposlovalo 140.473 delavcev.

Delnice Tesle so sicer že pred to novico v zadnjih mesecih utrpele izgube in so od začetka leta padle za 31 odstotkov. Razlog za to je bil upada povpraševanja po električnih vozilih in vse večja konkurenca kitajskih proizvajalcev avtomobilov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac16.04.2024 10:52
Manjka jim Avto. Enoprostorec/karavan bi šel v prodajo.
mrop2316.04.2024 12:14
Do letos jim ni manjkalo nič. Zdaj pa se jim malo ustavlja, ker je trg na tistem delu, kjer so prisotni, zasičen, hoče pa manjše in cenejše EV-je. Manjka jim ravno tisti Model 2, ki ga zdaj bojda ukinjajo, še preden so ga predstavili.
kimikaze16.04.2024 16:04
Jaz imam občutek, da Elona avti več ne zanimajo tako. Smetano v vseh teh letih ko še ni bilo konkurence je pobral, sedaj bo trg počasi prenasičen in je pravi čas da prepusti igračke Kitajcem in ostalim ter se raje posveti vesoljskemu programu kateri ga bo zaposloval do konca življenja. Poizkus začetka narediti človeštvo medplanetarno, še preden pridemo do točke ko bo življenje za bitja z vestjo onemogočeno. Na tem ne dela nihče.
skrivo16.04.2024 22:13
Kamikaze, js tudi tak občutek dobivam. V bistvu bi bilo v takem primeru bolje, da avtomobilski posel zaupama nekomu drugemu, ampak komu?
91116.04.2024 23:51
Jaz bom pa rekel tako, da kdor si je zamislil da bodo vsa vozila samo EV se je hudo zmotil (Tesla je pa ravno na to žogo igral), sedaj se kaže da temu seveda ne bo tako, komur EV ustreza si ga je kupil ali pa ga kupuje ravno sedaj, teh uporabnikov pa seveda ni neskončno in zato padec prodaje električnih vozil mene ne preseneča in ta padec bo konstanten do leta 2030 saj je vse manj tistih ki EV res potrebujejo. Seveda pa to ne pomeni da EV ne bo več, na koncu ko bo “prehod” zaključen bo vseeno cca 20% vozil EV.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija