Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Američanka išče pravico na sodišču, ker jo je njen otrok zbil s Teslo
Tožba
Američanka išče pravico na sodišču, ker jo je njen otrok zbil s Teslo
Američanka išče pravico na sodišču, ker jo je njen otrok zbil s Teslo
17.04.2024 04:22

Neka Američanka je proti podjetju Tesla vložila tožbo, saj trdi, da je zaradi konstrukcijske napake njen dveletni sin lahko zagnal Model X in jo z njim zadel.

Urša Prosenjak

Mallory Harcourt je leta 2018 z možem kupila Model X, predvsem zato, ker se jima je zdel varen. Vendar se je dva dni po božiču zgodila nesreča, zaradi katere je obžalovala svojo odločitev in vložila tožbo.

Kot navaja v tožbi je na dan incidenta prispela domov in ugotovila, da je pozabila ključe vhodnih vrat klinike za kiropraktiko, ki je v lasti njenega moža. Ker pa je morala preobleči dveletnega sina, se je odločila, da bo v garaži postavila previjalno mizo, preden se bo odpravila nazaj po ključ. Iz avta je vzela plenico, voznikova vrata pa pustila odprta. Medtem je otrok zlezel v avto. Ko je mati to ugotovila, ga je pozvala, naj izstopi in se napotila proti avtu, a je otrok, namesto, da bi jo ubogal, pritisnil na zavoro, se dotaknil prestavne ročice, nato pa še stopalke za plin. Model X je zagnal, dosegel hitrost 12 km/h in zadel Mallory. Trdi, da ni imela časa reagirati in da je slišala le pokanje lastnih kosti. Soseda je poklicala rešilca ​​in po prevozu v bolnišnico je bilo ugotovljeno, da je ženska utrpela zlom medenice. Takrat je bila noseča osem mesecev in pol, zaradi nesreče pa je sedem dni kasneje prezgodaj rodila.

Harcourtova je morala sedem dni preživeti v bolnišnici, nato pa so zdravstveni stroški po besedah ​​njenih odvetnikov dosegli 73.000 dolarjev. Čeprav so se poškodbe zacelile, pravi, da še vedno čuti bolečino, njen sin pa je zaradi nesreče čustveno travmatiziran.

Njeni odvetniki navajajo, da je mogoče pričakovati, da bodo otroci vstopili v avto, ne pa da bodo zagnali avtomobil. Razlog, da se je to zgodilo, vidijo v nevarnem Teslinem dizajnu. Podjetje na drugi strani obtožbe zavrača in trdi, da je nesreča posledica malomarnosti dečkove mame.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija