Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Mini Aceman na novih fotografijah tik pred razkritjem
V pričakovanju
Mini Aceman na novih fotografijah tik pred razkritjem
Mini Aceman na novih fotografijah tik pred razkritjem
22.04.2024 20:58

Mini bo na avtomobilskem salonu v Pekingu predstavil dolgo pričakovani model Aceman, že zdaj pa je razkril podobo novega električnega avtomobila, ki bo zapolnil vrzel med Cooperjem in Countrymanom.

Urša Prosenjak

Fotografije Acemana so nastale med testiranjem v ZDA, kjer sicer novi kamuflažo. Mini je že razkril, da je Aceman dolg 4075 mm, širok 1754 mm in visok 1495 mm, kar pomeni, da je 217 mm daljši od Cooperja in 354 mm krajši od Countrymana.

Na zunaj je bolj podoben večjemu Countrymanu kot bolj zaobljenemu Cooperju, večinoma pa v dizajnu prevladujejo oglate linije. To je še posebej očitno pri žarometih ter sprednjih in zadnjih blatnikih.

Ker si bo Aceman platformo delil z električnim Minijem Cooperjem, bo predvidoma predstavljen s spredaj nameščenim elektromotorjem s 181 KM in z baterijskim sklopom kapacitete 40,7 kWh, na voljo pa bo tudi kot različica S z 215 KM in 54,2 kWh baterijo.

V Pekingu bo Mini predstavil tudi modela Cooper in Countryman. Pripeljali bodo tudi Cooperja E z opremo Favoured v odtenku Sunny Side Yellow z belo streho, tam pa bosta še Mini Cooper SE v barvi British Racing Green in novi Cooper SE z opremo John Cooper Works.

Novi Mini Aceman naj bi se začel proizvajati na Kitajskem pozneje letos, v letu 2026 pa ga bodo začeli proizvajati v Minijevi britanski tovarni v Oxfordu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija