Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Električna Mazdina Šestica za Kitajce
Ni za nas: Mazda EZ-6
Električna Mazdina Šestica za Kitajce
Električna Mazdina Šestica za Kitajce
24.04.2024 13:22

Kmalu prihaja na prodajne police, a ne pri nas – limuzina EZ-6 s pogonom na elektriko.

Artur Švarc

Edina električna Mazda je MX-30, kar pa se bo kmalu spremenilo. Mazda EZ-6 bo luč sveta uradno ugledala 25. aprila na avtomobilskem salonu v Pekingu. Po videzu je avto bolj petvratni liftback kot klasična limuzina, avto ne skriva Mazdinega oblikovnega jezika, ima pa malo bolj razpotegnjene linije. Kljuke na vratih so potopne, maska je osvetljena, zelo specifično oblikovane so tudi zadnje luči.

Bomo EZ-6 videli tudi pri nas? Ne. Mazda se dobro prodaja na Kitajskem preko skupnega podjetja Changan-Mazda, kjer so tudi razvili EZ-6 in povsem električno platformo, za katero pa ni jasno, ali je namenska, ali pa se uporablja tudi za Changanove električarje – podobno velik avto obstaja tudi pod znamko Deepal.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo24.04.2024 20:41
Spet avto, ki ga ne bo v EU.....pa mi smo čisto drogo ali tretjerazredni. Imamo v povprečju najdražje avte na svetu (razen par izjem), pa še pripeljejo nam to, kar mislijo da bi nam bilo dobro prodajat.
klemens25.04.2024 16:39
Skrivo, saj to tudi za Japonsko ne bo, pa je Mazda tam doma.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija