Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Aiways zapušča Kitajsko in se osredotoča na Evropo
Gospodarstvo
Aiways zapušča Kitajsko in se osredotoča na Evropo
Aiways zapušča Kitajsko in se osredotoča na Evropo
15.05.2024 22:16

Kitajska znamka Aiways zapušča domači trg. Namesto tega se bo prednostno osredotočila na Evropo, kjer ima tudi že sedež v Nemčiji.

Urša Prosenjak

Aiways se umika s kitajskega avtomobilskega trga, ker je konkurenca prehuda. Svoje prodajne dejavnosti prenaša v Evropo, proizvodnja pa bo ostala na Kitajskem. Modela U5 in U6 se bosta še naprej proizvajala v Aziji, vendar izključno za izvoz v Evropo, kjer naj bi bila konkurenca manjša.

Ta poteza je delno povezana z načrtom Aiwaysa, da pozneje letos objavi podjetje na borzi. »Središče Aiwaysovih globalnih prodajnih operacij se bo po uvrstitvi preusmerilo v Evropo, natančneje v Nemčijo. Podjetje zaradi intenzivnega cenovnega pritiska in konkurence nima načrtov, da bi ostalo na kitajskem trgu,« je povedal vir v podjetju.

Aiways se je lani znašel v finančnih težavah in je bil prisiljen ustaviti proizvodnjo U5 in U6 v svoji tovarni Shangrao, a naj bi jo v kratkem ponovno zagnal. Razvijali naj bi tudi nov vstopni model križanca, ki bi z nižjo ceno povečal prodajo. Aiwaysovi dolgoročni načrti naj bi vključevali tudi širitev na Bližnji vzhod, izdelavo avtomobilov z volanom na desni strani za Združeno kraljestvo in morebiten vstop na ameriški trg do konca tega desetletja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Makaronar16.05.2024 06:25
Dobro vedo, da smo samo Evropejci toliko usekani in pripravljeni za kitajska jajca placati tudi 50.000€ in vec!
Bacco16.05.2024 08:03
Pogled na ceste zaenkrat ne kaže tega. To kar se kitajskega vozi po cestah je bolj rang 20-30k. Me pa prav zanima, kako se bodo ti avti izkazali čez čas... od servisov in zagotavljanja rezervnih delov, zanesljivosti avtomobilov, do odpornosti na rjo in UV...
avrelij16.05.2024 08:35
Da se ne bo ponovila zgodovina, v sedemdesetih so imeli podobno mnenje o japoncih, v devedesetih o korejcih, danes so to kitajci, jutri bodo indijci, južno američani .... Sem bral gospodarske napovedi desetletja nazaj, so se sicer zmotili v tem, da so kitajci preskočili indijce, a bistvo so zadeli. Evropa pa ne da stagnira ampak celo nazaduje. Poznam par z novim VW Passatom - po enem letu in pol sta dobila skoraj živčni zlom, ko sta videla da je podvozje v celoti rjavo. In VW ju je zavrnil, da gre za estetsko zadevo, ki ne vpliva na varnost. Na drugi strani pa konkurenca izven Evrope - ob servisu lastnik predlaga "špric" spreja da zadeva lepše teče. Pride po avto in v njem nov del s pojasnilom "pri nas to menjamo", zadeva vpisana na račun, pod rubriko "za plačilo" pa nula.
7even7716.05.2024 10:25
Torej, pod črto - kupujmo kitajsko! Morda ne bo rjavno, ne vem, bodo pa - izhajajoč iz opisanega - kar menjali potrebne sklope, pa bo. Prav, če bo tako. Me pa malce sicer čudi situacija para z (celo novim) Passatom in rjavenjem podvozja - ok, morda nadpovprečno skrbim za svoj in naš širši vozni park, će desetletja (ne "zgolj" leta), pa nisem imel pri - med drugimi pri hiši - dveh zaporedoma popolnoma nanovo naročenih Passatih Variantih, v letih med 2017 in 2023, priložnost videti karkoli, kar bi samo bilo videti rjavo (razen protikorozijslega voska, ki se sčasoma obarva), kaj šele , da bi šlo za kakršnokoli obliko korodiranja. Zanimivo.
matt016.05.2024 10:30
Ja če evropski proizvajalci za nižanje kvalitete višajo ceno je edino logično, da imajo tujci možnost. A ni ravno zato uspel prodor korejcev in japoncev v EU? Zakaj ne tudi kitajcev? Pa ne bi spet začeli z razglabljanjem, da je kvaliteta VW in njegovih preoblečenih sester karkoli drugega kot podpovprečna, cene so pa itak na ceniku
Marco16.05.2024 10:40
Čez 5 -10 let bodo Kitajci osvojili Evropo enako kot Japonci in Korejci.
avrelij16.05.2024 11:58
Kitajcev se je za bati, s kvaliteto avtov sicer še nimamo izkušenj, s strategijo delovanja pa že. Napadajo oz. pravilneje rečeno rinejo agresivno in usklajeno na vseh frontah in ko uspejo vsilijo svoj prav. Nastopajo korporativno in upoštevajo le ideologijo male skupine vodij. Smo imeli nekaj podobnega s strani dela japoncev, a je Evropi uspelo nekako spraviti stvari pod kontrolo. Je bilo precej truda da so jih spravili od strateškega vpliva na finance državnega oz. že meddržavnega nivoja.
Jebela16.05.2024 12:12
Za VW bi kar verjel. Nov Caddy, 38000 plus ojrov. V roku šest mesecev; crknile komande na volanu, nato crknile stropne luči, crknil radio, ki se sedaj občasno ugaša, kot se mu zazdi. Sicer rje še nisem opazil, bom pa bolj pozoren, da vidim, ali bo tudi pri meni začela kaziti estetiko. Res ja, poden pri avtomobilu je samo estetičen, protikorozija pa estetska zadeva.
7even7716.05.2024 12:38
Jaz, naj ne zaidemo s temo, NE trdim, da nekaj pa jimogoče. Govoril sem o svojih izkušnjah. Vemonpa, da ni zdaj toliko priblem v samem VE-u, ker so tudi drugi lahko zelo zlahka dovzetni za to. Ja, tudi še kak drug, tudi nemški koncern. O ostalih pa iz uvidevnosti niti ne bom.
avrelij16.05.2024 12:54
Sem imel namen opozoriti na stereotipnost gledanja na avto oz njegov izvor. Nakup je itak čustvena zadeva, vsak gleda kar je njemu všeč, moti me kovanje v zvezde na podlagi nečesa iz preteklosti. Nemci so bili ena boljših stvari tod okoli, ko jim bili glavna konkurenca francozi in italijani, "karjole" iz vzhodnega bloka jim niti konkurenca niso bili. A
avrelij16.05.2024 12:59
Sem imel namen opozoriti na stereotipnost gledanja na avto oz njegov izvor. Nakup je itak čustvena zadeva, vsak gleda kar je njemu všeč, moti me kovanje v zvezde na podlagi nečesa iz preteklosti. Nemci so bili ena boljših stvari tod okoli, ko so jim bili glavna konkurenca francozi in italijani, "karjole" iz vzhodnega niti konkurenca ne. Smo le-te lojtrske vozove vozili v večini tako da je nastal tak renome, a danes stvari niso več take.
7even7716.05.2024 14:56
Namen dosežen. In se s teboj lahko kar strinjam.
avrelij16.05.2024 15:14
;-) p.s. tisti Passat je tudi 2017, variant, avtomatik, eno od višjih (ne najvišja) stopenj opreme. Nekaj vpliva im mogoče garažiranje v hiši (toplo), garaža pa v ploščicah (zadrževanje slane vlage pozimi), ampak v isti garaži so imeli avtomobile ves čas, pa ni bilo tako.
7even7716.05.2024 15:22
A, seveda, kar nekaj vzrokov je lahko - tudi izven garaže - ki jim je dotični Passat preveč zlahka podlegel. Se dogaja, to je čisto in tako preprosto pravzaprav.
Pragmatik16.05.2024 15:43
Vi kar hvalite kitajce. Rad bi slišal vaše mnenje, ko boste potrebovali popravilo, za katerega bo potreben koš novih nadomestnih delov. Se bomo takrat malo pogovorili o rokih izvedbe popravila. Da ne omenjam padca vrednosti teh izdelkov po par letih, že zaradi tega, ker so električni.
macolar16.05.2024 16:16
Glede servisa nebi smelo biti problemov glede na to da se na trg ne podajajo sami, ampak ustvarjajo partnerstva z uveljavljenimi avtohišami. Rezervnih delov bo moralo biti prav tako dovolj, glede na to da so kitajci kralji proizvodnje. Poleg tega niso butasti in vrdo da tofu-deg vozil ne smejo uvažati v EU, ker jim kupci tega ne bodo odpustili. In prav pozdravljam njihov prihod, ker to pomeni da bodo morali vsi naduvani EU proizvajalci kar krepko požreti ponos in požrešnost in spustiti cene, če bodo hoteli konkurirati na trgu.
avrelij16.05.2024 16:21
Je kdo hvalo kitajcem pel?, tule se ugotavlja da nas bodo preplavili. Celo omenil sem da z njimi nimamo izkušenj v kvaliteti. Sem poslušal take dvome pri japoncih, in sodeloval na enak način pri pogovorih o korejcih, pa so danes slednji moja prva izbira. In rezervnih delov ne potrebujem zadnji dve desetletji, kar je pa servisov so bili pa cenejši od evropskih, pa vse pri roki.
klemens16.05.2024 16:31
Imel sem nov nemški avto in bil vsak teden na servisu. Niso ga znali popraviti. Enako se lahko zgodi s kitajcem. Meni ne pomaga garancija, če se avto kvari in se potem usklajujem s servisom, kateri termin in da imajo takrat tudi nadomestnega. To je izguba mojega časa in denarja. Prednosti v čemerkoli med znamkami se zmanjšujejo. Meni avtomobili, če odmislimo obliko, postajajo zmeraj bolj enaki, dolgočasni, brezdušne plastične škatle, ki te peljejo od točke A do točke B. Tudi če daš za vozilo 70k eur, ni nujno da bo kaj boljši od tistega za 40k eur. Še par let, pa bo vseeno katera znamka, ker bomo menjali kot telefone, po dveh letih nov, stari pa v reciklažo.
7even7716.05.2024 17:11
Ampak to je v bistvu konec za čustva, ki so tu igrala še nectako dolgo nazaj dovolj veliko vlogo. Meni je to kar škoda, bojim se, da se bo vse uresničilo veliko prej, kot si in kot si bomo želeli priznati.
skrivo16.05.2024 22:48
Glejte, Kitajski delavci danes ne koštajo veliko manj kot delavci na Slovaškem, Madžarskem, Sloveniji. EU proizvajalci bodo kamot konkurenčni s ceno, če bodo managerjem več 10-mio nagrade zmanjšali na razumno raven in posledično spustili cene. Večji problem so vlaganja v nove učinkovitejše načine proizvodnje; tu Kitajci zmagajo na celi črti. En Xiaomi naredi avto v nekaj urah WV pa v 30 urah (Tesla v 10 urah). To pomeni, da bodo Kitajski delavci lahko bolje plačani kot Nemški, pa bodo njihovi avti še vedno precej cenejši za kupce ali pa bodo na njih več zaslužili.
macolar17.05.2024 09:57
Skrivo, to je zelo romantično razmišljanje. Menedžerji se bodo zelo težko odpovedali nagradam, potem pa je tu še cela veriga tako ali drugače vodilnih po liniji. Iz lastnih izkušenj kot delavca multinacionalne korporacije (ki ni v avtoindustriji) je da se varčuje samo pri plačah in nagradah delavcev, medtem ko se pri vsaki stopnički višje denar deli brez težav.
avrelij17.05.2024 13:07
An, če češ bet bogat, muoreš pazit na enu reč: da maš reveže grozno rad an vse nardiš, da jih je čim več. Rjeveži majo več dnarja, kukr ga ma še tanarvečja banka. Rjes en rjevež ma malo, ma rjevežov se na tem svjetu ne manjka. (Iztok Mlakar - Bogatašev song)
aichi17.05.2024 15:37
Pa saj filozofija je zelo jasna - na kitajskem njihov štromar košta 25k preračunano, potem pa v Evropi košta enako... logistika, dejanska masa trga ipd, pomeni, da dela okol 10k luknje, to pa zdaj veselo primakne kitajska država. in to se bo nehalo. kaj šele, če bi bili avti res po kakovosti isti nivo, čeprav ne manjka dosti
skrivo17.05.2024 21:28
Aichi, seveda se šefi ne bodo odrekli bajnim plačam in nagradam, ampak to bo kratkotrajno, ko bobdenarja zmanjkalo, ga bo na koncu (čisto nakoncu) zmanjkalo tudi za njih in bodo pač odšli nekam drugam v kako drugo branžo ker so itak vsevedi.
skrivo17.05.2024 21:32
Aichi, kitajski avto je na Kitajskem nekje 50% cenejši kot v EU, tako da imajo Kitajci zelo velik interes priti v EU (ZDA jih ne zanima toliko....nižje cene avtov). Baterije pa že danes niso več nek hud faktor pri EVju, ker so cene šle krepko navzdol in je nabijanje EU proizvajalcev o visokih cenah baterij že pol leta totalni nateg, res čisti nateg.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija