Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
S tehnologijo Formule 1 do učinkovitejših električnih vozil
Honda
S tehnologijo Formule 1 do učinkovitejših električnih vozil
S tehnologijo Formule 1 do učinkovitejših električnih vozil
16.05.2024 23:43

Honda bo pri razvoju svojih električnih vozil uporabila svoje znanje in izkušnje iz motošporta.

Urša Prosenjak

Japonski proizvajalec avtomobilov namerava do konca desetletja predstaviti sedem modelov, ki bodo razvita povsem od osnov naprej in bodo del linije serije 0. Znanje in izkušnje ki jih je Honda pridobila v Formuli 1, bodo omogočile, da bo nova generacija električnih vozil občutno lažja.

Cilj je zmanjšati težo za približno 100 kg v primerjavi s prvimi električnimi avtomobili podjetja. Zmanjšanje teže sicer ne bo tolikšno, kolikor se teža poveča zaradi baterij, vendar je opazen napredek. To bodo dosegli z lažjimi karoserijskimi okvirji in novo razvitimi tanjšimi elektromotorji s pomočjo znanja iz Formule 1. Inženirji bodo motorje in baterije namestili nizko na sredino EV, s čimer bodo znižali njegovo težišče in tako izboljšali vodljivost. Honda se prav tako zavezuje, da bo zagotovila najvišjo učinkovitost električne energije na svetu, saj naj bi imeli vsi modeli serije 0 okoli  500 kilometrov dosega po preskusnem ciklu EPA.

Honda napoveduje, da bodo ta nova električna vozila zagotavljala športno vožnjo, ki prinaša veselje do vožnje. Električni športni avtomobil je sicer znamka napovedala že v začetku tega leta, ko je izvršni direktor podjetja Toshihiro Mibe dejal, da razvijajo zabavno električno vozilo s popolnoma drugačnim »okusom« od preteklih športnih Hond.

Prvi modeli serije 0 naj bi bili predvidoma lansirani v drugi polovici desetletja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
zraice17.05.2024 16:46
Spet teža namesto masa. Nekateri niste marali fizike?
© Copyright 1999-2023 Avtomanija