Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
VW in Renault ne bosta skupaj razvijala električnega Twinga
Konec pogajanj
VW in Renault ne bosta skupaj razvijala električnega Twinga
VW in Renault ne bosta skupaj razvijala električnega Twinga
17.05.2024 22:53

Volkswagen je po poročanju tujih medijev, ki se sklicujejo na tri vire, seznanjene s situacijo, opustil pogovore z Renaultom o skupnem razvoju cenovno dostopne električne različice Twinga.

Urša Prosenjak

Pogovori o sodelovanju med evropskima avtomobilskima gigantoma so potekali od decembra in naj bi se že bližali dogovoru, do katerega pa v končni fazi ni prišlo. Volkswagen bo zdaj moral razviti lastno cenovno dostopno električno vozilo, Renault pa bo sam nadaljeval z razvojem svojega električnega Twinga, ki naj bi se na trgu pojavil leta 2026. Pri tem ostaja odprt tudi za druge partnerje, denimo iz zavezništva z Nissanom in Mitsubishijem. Volkswagen želi svoje poceni električno vozilo lansirati do leta 2027, je pred časom povedal direktor znamke Thomas Schafer.

Podjetji sta upali, da bo delitev delovnih mest zmanjšala stroške, ki so ključna ovira za evropske proizvajalce avtomobilov pri tekmovanju s cenejšimi avtomobili iz Kitajske. Volkswagen je pogovore prekinil predvsem zato, ker je Renault želel avtomobil izdelovati v eni od svojih tovarn, medtem ko želi Volkswagen v celoti izkoristiti svojo evropsko proizvodno mrežo.

Tiskovni predstavnik Volkswagna ni želel komentirati pogovorov med podjetji, vendar je dejal, da nemški avtomobilski proizvajalec še preučuje svoje možnosti za nizkocenovna električna vozila.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac18.05.2024 22:12
A nima vw up-a? Tega bi pili, ne pa da stalno nekaj mutijo. Kaj je treba stalno na novo nekaj delat. Obstoječo zadevo počasi izboljšuješ. To je najceneje. Ne pa stalno postavljanje nekaj na novo.
MaStr19.05.2024 11:34
Točno tako!!!
mrop2319.05.2024 21:22
Up-a že nekaj časa ni več, in tudi, ko je bil, so se mu hudo poznala leta.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija