Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prihodnost avtonomne vožnje je v javnem prevozu
Renault
Prihodnost avtonomne vožnje je v javnem prevozu
Prihodnost avtonomne vožnje je v javnem prevozu
18.05.2024 22:53

Skupina Renault je napovedala lansiranje avtonomnega vozila za javni prevoz četrte ravni. Njegova uporaba naj bi se začela že kmalu, prototipi naj bi prve potnike začeli prevažati že konec tega meseca v Parizu.

Urša Prosenjak

Za razliko od mnogih proizvajalcev Renault ne vidi prihodnosti v avtonomnih osebnih avtomobilih, pač pa se zanaša izključno na avtobuse, zasnovane kot dopolnitev javnega prevoza. Te bi lahko uporabili vedno, ko je število ljudi, ki jih je treba prepeljati, tako majhno, da se mestni avtobus ne izplača, na primer ponoči ali na obrobju mest. Do konca desetletja načrtujejo lansiranje več različnih modelov minibusa.

Prve potnike naj bi avtonomni minibusi v času teniškega turnirja, ki se začne v ponedeljek, vozili od pariškega Bois-de-Boulogne do stadiona Roland-Garros in nazaj. Vozilo temelji na novem modelu Renault Master, dopolnjenem z različnimi rešitvami avtonomnosti, ki jih zagotavljajo strokovnjaki kot sta EasyMile in Milla. Podjetje WeRide, ki se je povezalo s temi partnerji, je že dalo v uporabo več kot 700 avtonomnih vozil v Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Severni Ameriki, vključno s 300 minibusi. Z Renaultom naj bi se njegove dejavnosti razširile v Evropo.

Glede na visoke zahteve in zapletenost razvoja vozil avtonomnih ravni višje od 3 Renault pričakuje, da  bo povpraševanje po tovrstnih funkcijah v avtomobilih med zasebnimi kupci nizko. Situacija je drugačna na področju javnega prevoza in francoski proizvajalec pričakuje, da bo v prihodnjih letih povpraševanje po avtonomnih minibusih doseglo več tisoč enot letno, predvsem zato, ker vse več velemest v Evropi uvaja brezemisijska območja. Tu bi lahko avtonomni minibusi prestavljali prilagodljivo dopolnitev ostalim vrstam javnega prevoza. Stroške avtomatizacije naj bi nadomestili z odpravo voznega osebja. Renaultovi minibusi naj bi dosegli četrto raven avtonomije. To pomeni, da lahko vozila avtonomno potujejo znotraj določenega območja z daljinskim nadzorom in brez voznika v vozilu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija