Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Honda bo podvojila naložbo v elektrifikacijo
Gospodarstvo
Honda bo podvojila naložbo v elektrifikacijo
Honda bo podvojila naložbo v elektrifikacijo
20.05.2024 23:00

Honda je podvojila svojo investicijo v prehod na okolju prijazno mobilnost. V prihodnjih desetih letih bodo za to namenili več kot 60 milijard evrov.

Urša Prosenjak

Japonska znamka se odločno loteva elektrifikacije šele zdaj, saj ji prej ni uspelo zagotoviti zadostne dobave baterij. V preteklosti je Honda zavzela precej zadržan pristop glede brezemisijske mobilosti in se v nasprotju s številnimi drugimi znamkami odločila za postopen prehod.

»Spoznali smo, da je dosedanja strategija, ki smo jo opredelili pred dvema letoma, premalo in da se moramo bolj posvečati programski opremi,« je povedal izvršni direktor Toshihiro Mibe

Rezultat novega pristopa bo viden po letu 2026, ko namerava Honda lansirati svoje prve električne avtomobile z baterijami nove generacije, ki bodo ultra tanke in bodo delovale bolje od obstoječih. Zagotovile naj bi vsaj 500 km dosega. Novi električni avtomobili bodo imeli tudi ultrakompaktne elektromotorje.

To bo predvidoma znižalo proizvodne stroške za okoli 35 odstotkov v primerjavi z današnjimi stroški. Do konca desetletja bodo lansirali sedem električnih modelov, kar bo povečalo polni izkoristek celotne delovne sile. Trenutno se je samo ta teden morala Honda soočiti z odpuščanjem 1.700 delavcev zaradi vse hujše konkurence kitajskih znamk.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija