Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Mercedes ustavlja razvoj platforme za prestižna električna vozila
Sprememba načrtov
Mercedes ustavlja razvoj platforme za prestižna električna vozila
Mercedes ustavlja razvoj platforme za prestižna električna vozila
20.05.2024 23:20

Zaradi nezadostnega zanimanja kupcev in počasnega prehoda na električne avtomobile namerava Mercedes-Benz ohraniti vzporedno proizvodnjo avtomobilov s konvencionalnim pogonom in električnih avtomobilov dlje, kot je bilo sprva predvideno.

Urša Prosenjak

Mercedes-Benz naj bi drastično zmanjšal svoje naložbe v razvoj platforme za električna vozila, pri čemer se je po poročanju tujih medijev odločil, da bo opustil načrte za novo arhitekturo MB.EA Large. Nova platforma, ki naj bi bila predstavljena leta 2028, je bila predvidena za naslednika obstoječih EQE in EQS. Mercedes-Benz je prvotno načrtoval razvoj dveh različic MB.EA – MB.EA Medium za prihajajočo limuzino in športno terensko vozilo EQC  ter MB.EA Large za večje, bolj luksuzne avtomobile. Zaustavitev razvoja MB.EA Large bo predvidoma pomenila, da bo Mercedes-Benz razvil naslednike današnje sedme generacije razreda S, četrte generacije GLE SUV, tretje generacije GLE Coupé in tretje generacije GLS kot modele z motorji z notranjim izgorevanjem z možnostjo priključnega hibrida.

Namesto nove platforme bo Mercedes še naprej razvijal in nadgrajeval obstoječo platformo električnih vozil EVA2, kar bo prineslo znižanje stroškov.

Po poročanju nemškega Handelsblatt je odločitev o preklicu načrtov za platformo MB.EA Large del širše preusmeritve prihodnjih razvojnih dejavnosti Mercedes-Benz. Proizvajalec avtomobilov je pred kratkim preložil svoj cilj doseganja 50-odstotnega deleža elektrificiranih vozil, kamor prišteva priključne hibride in povsem električna vozila, v prodaji z leta 2025 na leto 2030. Prav tako je opustil načrte za prodajo izključno električnih avtomobilov do leta 2030 na trgih, kjer razmere to dopuščajo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark91121.05.2024 10:07
Naj kar ustavijo proizvodnjo, če mislijo nadaljevat s tako prakso pokvarljivosti...mojster iz zagrebške EV klinike odsvetuje nakup EV Mercedezov in Nissanov, ki so znani po hudih okvarah že pred 100k kilometri....
klemens21.05.2024 20:35
Prvo z glavo skozi zid...Če nas ne bi tako posiljevali in bi šlo vse po neki logiki, bi bilo za vse bolje. Te napake, bomo na koncu kot vedno plačali kupci oz. davkoplačevalci.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija