Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kitajski dvokolesni prestiž, ki ga poganja osemvaljnik
Great Wall Souo S 2000 ST
Kitajski dvokolesni prestiž, ki ga poganja osemvaljnik
Kitajski dvokolesni prestiž, ki ga poganja osemvaljnik
21.05.2024 12:34

Pred nekaj dnevi so na pekinškem salonu motociklov pri Great Wall Motor predstavili njihovo dvokolesno križarko. Imenuje se S 2000 ST in že na prvi pogled je ta zelo podobna Hondinemu GoldWingu.

Peter Pirkovič Greatwall

Pri Kitajcih smo že dlje časa navajeni, da si radi sposodijo ideje od uveljavljenih proizvajalcev, zato tudi Souo S 2000 ST oblikovno ni neko presenečenje. Bolj zanimiv je njegov pogonski del, saj so mu kitajski inženirji vgradili dvolitrski 8-valjni bokser motor, ki je v motociklizmu precejšnja redkost. Sploh pri serijskih motociklih. Koliko moči in navora razvija, za zdaj ni znano, je pa za prenos moči na zadnje kolo zadolžen 8-stopenjski DCT menjalnik. 

Kitajski dvokolesni prestiž, ki ga poganja osemvaljnik

Potovalni velikan je dolg 2,66 metra, medosna razdalja meri 1,81 metra, višina voznikovega sedeža pa znaša 74 centimetrov. Podobno kot Hondina križarka je tudi ta opremljena s tremi kovčki (skupno 118 litrov prostora), udobnim foteljastim ogrevanim sedežem z naslonjalom za sopotnika (lahko tudi brez kot bagger), vgrajene ima dvojne LED žaromete, nastavljivo vetrobransko zaščito, ogrevane ročice, za osrednje podatkovno stičišče pa so uporabili 12,3-plačni zaslon s Qualcommovim procesorjem. Ta ima med drugim vgrajen navigacijski sistem in možnost povezave s pametnimi telefoni, medtem ko za prijetnejše potovanje med vožnjo skrbi sistem osmih zvočnikov za predvajanje glasbe. 

Kitajski dvokolesni prestiž, ki ga poganja osemvaljnik

Omeniti velja, da je Souo S 2000 ST opremljen z nastavljivimi elektronskimi blažilniki, s čimer postane velikan na cesti precej bolj udoben, učinkovit je tudi pri zaviranju, saj je opremljen z zavornim sistemom Brembo, hkrati pa velja pri varnostni opremi izpostaviti sistem opozarjanja na trčenje in sistem za nadzor mrtvega kota. Kolikšna bo cena, Kitajci še ne razkrivajo. Zagotovo precej nižja od Goldwinga, ki na kitajskem stane dobrih 20 tisoč evrov (163.800 kitajskih juanov).

Kitajski dvokolesni prestiž, ki ga poganja osemvaljnik

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil21.05.2024 23:57
Teža? 8 cilindrov verjetno še ne pomeni, da ga razganja od moči. To ni namen takšnega motorja. Vse kar je več kot 160 KM bo me presenetilo.
darker22.05.2024 09:29
A še en rižev narastek?:) Sicer tale res dobro izgleda!
© Copyright 1999-2023 Avtomanija