Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prezgodaj za povsem električne superšportnike
Lamborghini
Prezgodaj za povsem električne superšportnike
Prezgodaj za povsem električne superšportnike
22.05.2024 02:16

Upočasnitev elektrifikacije ne vpliva le na volumenske znamke, pač pa tudi na proizvajalce luksuznih superšportnikov. Direktor Lamborghinija Stephan Winkelmann je skeptičen glede popolnoma električnih superšportnikov.

Urša Prosenjak

Čeprav je veliko povpraševanje po priključnem hibridu Lamborghini Revuelto, pa Winkelmann ocenjuje, da za povsem električne superšportnike ni zanimanja. Prvi mož Lamborghinija meni, da svet še ni zrel zanje.

Medtem ko zmogljivost za električna vozila ni težava, pa jim manjka čustvena komponenta. Winkelmann opozarja, da nekaterih čustvenih vidikov superšportnikov s tradicionalnim pogonom ni mogoče posnemati pri električnih modelih. Priključni hibridi, ki imajo motor V12 ali V8, nimajo te težave, saj njihov elektromotor in baterijski paket omogočata vožnjo v načinu brez emisij.

V bolj oddaljeni prihodnosti je Lamborghini odprt za sintetična e-goriva, ki jih trenutno razvija Porsche. Winkelmann upa, da bodo predpisi dovolili njihovo uporabo in tako podaljšali življenjsko dobo motorjev z notranjim izgorevanjem.

Lamborghinijevo linijo priključnih hibridov trenutno sestavljata Urus in Revuelto, kmalu pa se jima bo pridružil Temerario. Prvo Lamborghinijevo električno vozilo bo križanec Lazandor, ki ga pričakujemo leta 2028. Podjetje si prizadeva tudi za nadgradnjo svoje dobavne verige in proizvodnih zmogljivosti, da bi do leta 2030 zmanjšalo emisije CO2 za 40 odstotkov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
miata.knight22.05.2024 08:33
Ja, tudi Nevere ne gredo dobro v promet. Menda so jih prodali samo 50 od 150 načrtovanih.
Makaronar22.05.2024 08:43
Supersportnike kupujejo bogatasi, ki jim poraba, cena goriva, co2 davki, drazje cestnine itd itd sploh ni pomembno. Cez 10 let bodo pac tankali draga sinteticna goriva, skratka-elektrifikacija vozil bo imela vpliv bolj kot ne samo na navadno rajo.
shark91122.05.2024 10:58
Par let nazaj si bil faca, če si imel električnega športnika, čez nekaj let boš faca, če boš imel 100% bencinarskega športnika :)
darker22.05.2024 12:29
Shark911, res je. Kakšni frajerji so tisti, ki se vozijo danes naokrog z V8 Mustangi iz 60-tih let:)
bomby22.05.2024 15:09
zvok ki boža ušesa, in vedno bo to to, Elektrika mercedes Ford..vsi se tepejo po glavi in grejo počasi nazaj na fosilna goriva
skrivo22.05.2024 23:32
EVji so v svetovnem merilu v porastu, v EU bomo ali pa smo že zaostali in bi radi mašinske avte terali v neskončnost, ampak po potrebi bodo Kitajci naredili tudi 10x boljši mašinski avto od vsega kar lahko EU z Nemčijo na čelu ponudi z zastarelimi proizvodnjimi linijami, ki niso sposobne izdelati avta dovolj hitro in posledično cenovno konkurenčno. Če greste malo izven okvirjev EU, ZDA in Japonske se noben več ne vrača k mašinskim avtom. Posledica bo ta, da bodo EU/ZDA proizvajalci še kako desetletje ali 2 dobro služili, potem bo pa sledil neizbežen propad, ker bodo Kitajci takrat na state-of-the-art način avte vseh pogonov delali tudi v EU in se ne bo dalo s carinami nič več regulirat. BYD naprimer ponuja po konkurenčnih cenah (sicer ne v EU) baterijska in mašinska vozila in dvoživke, kar komu najbolj ustreza, lahko oni ponudijo, težko je reči da karkoli preferirajo ali izključujejo.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija