Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Odločitev, ki bi lahko znižala ceno električnih avtomobilov
Stellantis
Odločitev, ki bi lahko znižala ceno električnih avtomobilov
Odločitev, ki bi lahko znižala ceno električnih avtomobilov
11.06.2024 01:03

Stellantis namerava znižati ceno električnih avtomobilov z zamenjavo nekaterih dobaviteljev.

Urša Prosenjak

Evropski proizvajalci so pod precejšnjim pritiskom in iščejo načine za znižanje stroškov proizvodnje zaradi vse hujše konkurence kitajskih znamk. Evropska unija naj bi sicer ukrepala in zaščitila domače proizvajalce, a kitajskih podjetij to v nobenem primeru ne bo zadržalo. Stellantis namerava zato znižati stroške proizvodnje s spremembami v dobavni verigi.

»Ko dobavitelji ne delajo enako hitro kot naše ekipe, vidimo veliko prednost pri insourcingu in pridemo do zaključka, da lahko navsezadnje to storimo sami,« je povedal Carlos Tavares. To bi pomenilo ukinitev določenih členov v dobavni verigi, kar bi znižalo proizvodne stroške.

Med Stellantisovimi dobavitelji so Valeo, Continental, Magna International, Forvia in Aptiv. Tavares je pojasnil, da družba in njeni partnerji prilagajajo raven investicij v baterije za električna vozila, da bi zadostili potrebam teh vozil.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Whiteswan11.06.2024 09:22
Ker famozni stellantis je na področju EV pravi naprednjak....
Makaronar11.06.2024 10:07
Zdaj ko so v EU strmoglavile zelene stranke, bodo strmoglavile tudi cene in povprasevanja za el. avti, ki romajo na smetisce zgodovine kot neuspeli druzbeni eksperiment.
skrivo11.06.2024 14:37
Makaronar, glede na to, da malo poznam, kaj se dogaja v baterijskih laboratorijih, ti lahko odvrnem, da se motiš. Električni baterijski avto bo ostal kot ena izmed opcij osebnega prevoza, je pa vprašanje v kolikšnem procentu bo prisoten na katerem trgu. V Sloveniji bo ta procent vsekakor izjemno majhen (trenutno smo po EVjih na prebivalca za Romunijo, edina država v EU za nami je Bolgarija), ker smo zelo konzervativni. Slednje je včasih zelo dobro, včasih pa meji na zaplankanost. Morda bi bilo bolje, da se napovedovanja prihodnosti raje vzdržimo, ker je precej negotovo vse skupaj. Edino kar smo lahko ziher je to, da se množice čez 500 let ne bodo prevažale na naftne derivate :)
prlekpubec11.06.2024 15:00
A je kdo zračunal koliko dodatne elektrike bi bilo potrebno proizvesti, če bi 50% osebnih vozil uporabljalo elektriko?
IcEmAn11.06.2024 21:34
Torej on bi (vsaj deloma) od*ebal zgoraj omenjene dobavitelje in delal sam?
skrivo11.06.2024 23:06
Prlekpubec, odlično vprašanje! Ja, so izračunali. Če bi vsi avti na svetu, ki so danes na bencin/dizel bili v prihodnosti baterijski električarji, bi morali na svetu proizvesti 12% več električne energije kot je proizvedemo danes. Ni malo ni pa nedosegljivo. Za Slovenijo je bolj enostavno - ena nova nuklearka lahko poganja vseh 1.300.000 avtov v SLO, če se uvede pametno polnjenje. Glede na to koliko denarja gre iz SLO za nafto, je računica čist fajna. Eno polnjenje reaktorja z jedrskim gorivom, ki drži eno leto in pol (18 mesecev) košta danes našo NEK le pičlih 40 mio €, ko bo nova nuklearka zgrajena, bo ta cifra dobrih 100 mio € kar je še vedno nič v primerjavi z €€€ ki odtekajo iz države danes za nafto. Morda bo sedaj komu kapnilo v glavo, da EVji energetsko gledano še kako pijejo vodo. Gledano drugače, z EVji bi na dolgi rok nekaj miljard € ostalo v državi, kar pomeni, da bi ostalo več denarja tudi za zdravstvo (ok, Fides pohlepneži bi itak vse pokradli), šolstvo, policijo, vojsko, javno upravo, morda kako cesto, itd. EVji bi državno blaginjo nekoliko povečali na dolgi rok.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija