Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Obnova dela avtoceste brez zastojev
Švica
Obnova dela avtoceste brez zastojev
Obnova dela avtoceste brez zastojev
13.06.2024 06:15

Švicarski upravljalec avtocest uvaja novo tehnično rešitev, ki v primeru obnove cestišča zagotavlja, da bo promet na cesti potekal tekoče.

Peter Pirkovič

Tamkajšnji inženirji so razvili mobilni gradbiščni most Astra, s katerim se izognejo prometnim zamaškom, ki so posledica vzdrževalnih del na cestah. Zakaj pravzaprav gre? V praksi to pomeni, da na del avtoceste, kjer načrtujejo obnovo, postavijo 257 metrov dolg premični most (ta ima na vrhu dva ožja vozna pasova), ki omogoča prost pretok prometa, medtem ko pod njim cestni delavci nemoteno opravljajo na primer asfaltno preplastitev za en vozni pas. Omejitev hitrosti je v tem primeru 60 km/h. Ta premični gradbiščni most so letos aprila prvič postavili na avtocesti A1 v smeri Zuricha. Po uradni predstavitvi pred nekaj tedni se zdaj zanj že ogrevajo avtocestni upravljalci iz Nizozemske, Norveške in Nemčije, ne pa tudi iz Slovenije.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Makaronar13.06.2024 06:59
Za DARS so pa ze osnove (obvescanje, preusmerjanje prometa ob nesrecah, pluzenje cest,..) znanstvena fantastika!
milky13.06.2024 07:13
Ista omejitev, ista vožnja po zoženih pasovih ergo isti zastoji ... pa še z nadvoza se lahko kdo zvrne. Tukaj pa res ne vidim nobene prednosti.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija