Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Najdražji avto, prodan na spletni dražbi
Lamborghini Veneno
Najdražji avto, prodan na spletni dražbi
Najdražji avto, prodan na spletni dražbi
13.06.2024 22:15

V Dubaju je zamenjal lastnika redki Lamborghini Veneno Roadster, ki je s tem postal najdražji avto na svetu, prodan na spletni dražbi. Prodaja redkega primerka pa ni bila enostavna.

Urša Prosenjak

Lamborghini je bil vsaj dve leti razstavni avto pri VIP Motors v Dubaju, nato pa je pred nekaj meseci prišel na spletno dražbo pri SBX Cars. Prodajalec je zanj zahteval 9,5 milijona dolarjev, vendar zanimanja ni bilo, čeprav gre za izjemen primerek – obstaja le 9 Veneno Roadsterjev, ta pa je edini v satenasto črni barvi z zelenimi poudarki.

Edinstvenega hiperšportnika že nekaj let prej nihče ni hotel. Februarja 2020 je bil ponujen na dražbi RM Sotheby’s, kjer so zanj pričakovali od 4,5 do 5,5 milijona evrov, a se kupec zanj ni našel.

Na tokratni dražbi je že kazalo, da se bo zgodba ponovila tudi tretjič. Dražba se je končala 10. maja in avto je ostal neprodan, toda avkcijska hiša se je nazadnje pogodila s ponudnikom najvišjega zneska kupnine, da so sklenili kupčijo in unikatni Veneno je bil nazadnje prodan za 6 milijonov dolarjev.

Čeprav je znesek visok, pa je še vedno znatno manjši od vsote, ki jo je VIP Motor želel zanj. Prav tako je nižji od 8,3 milijona dolarjev, kolikor je navrgel Veneno Roadster, ki je bil zasežen podpredsedniku Ekvatorialne Gvineje leta 2019.

SBX Cars bo v bližnji prihodnosti prodajal še bolj ekskluziven Lamborghini. Gre za enega izmed samo treh kupejev Veneno, na števcu pa ima le 209 prevoženih kilometrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
miata.knight14.06.2024 07:38
Sem prav prebral: " je bil zasežen podpredsedniku Ekvatorialne Gvineje"? A ima javna uprava tam tako dobre plače? Hmmmm?
91115.06.2024 12:36
V bistvu če imaš tak avto nimaš plače.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija