Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Še ena napoved pred skorajšnjim razkritjem BMW M5
Odštevanje
Še ena napoved pred skorajšnjim razkritjem BMW M5
Še ena napoved pred skorajšnjim razkritjem BMW M5
13.06.2024 23:01

Suspenz se po številnih napovedih počasi bliža koncu. BMW je ob najnovejšem napovedniku obljubil, da se bo novi M5 že kmalu pokazal v vsem svojem blišču.

Urša Prosenjak

Predserijski testi naj bi bili že skoraj končani in M5 bo kmalu nared za proizvodnjo. Nova slika, ki jo je proizvajalec pokazal, razkriva, da je v prednjem delu videti kot tradicionalen BMW, kar pomeni, da bodo Bavarci z njim ciljali bolj konzervativni del svoje ciljne skupine kupcev. Po poročanju poznavalcev naj bi bil okoli 500 kg težji od predhodnika in bo tehtal 2.435 kg. Težji naj bi bil celo od električnega i5 M60, zato je ta nepotrjen podatek potrebno jemati nekoliko z rezervo.

Hibridni pogon bo sestavljen iz trilitrskega šestvaljnika z dvojnim turbopolnilnikom in elektromotorja, njuna skupna moč pa bi morala biti 535 kW, kar je znatno več kot je znašala moč predhodnika. Večjo zmogljivost bodo podpirala večja kolesa, vohunske fotografije, ki so jih ujeli tuji mediji, pa razkrivajo tudi bolj definirano karoserijo in aerodinamiko, večje odprtine, izrezljane v ostrem sprednjem odbijaču pod razumno proporcionalno in osvetljeno ledvičko. Žarometi so narejeni v najnovejšem slogu BMW-ja, vrata imajo ravne kljuke, zlate zavorne čeljusti pa nakazujejo karbonsko-keramični paket zavor.

Proizvodnja limuzine naj bi se začela julija 2024, proizvodnja M5 Touring pa novembra, tako da razkritje ne more več biti daleč.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
darker14.06.2024 07:07
2,5 toni??? Tovornjak:)
7even7716.06.2024 12:13
Tole bo kar konkretna moč. Me zanima, kako bo (ko bo) nekoč spet odgovoril Audi. MB ne vidim v tem triu.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija