Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nekdanji inženirji Appla, Tesle in Riviana v ekipi za razvoj poceni električnih vozil
Ford
Nekdanji inženirji Appla, Tesle in Riviana v ekipi za razvoj poceni električnih vozil
Nekdanji inženirji Appla, Tesle in Riviana v ekipi za razvoj poceni električnih vozil
16.06.2024 05:58

Ford je osnoval ekipo strokovnjakov, ki razvija cenovno dostopno električno vozilo, pri tem pa je zbral strokovnjake, ki so nabirali izkušnje pri najboljših na tem področju.

Urša Prosenjak

Po poročanju ameriškega TechCrunch je Ford v lanskem letu zaposlil okoli 300 ljudi posebej z namenom razvoja električnih vozil z nizkimi stroški. Med njimi je približno 50 nekdanjih delavcev podjejta Rivian in okoli 20 nekdanjih inženirjev Tesle. Nekaj jih je tudi nekdanjih delavcev zagonskega podjetja Canoo, nekaj pa jih ima izkušnje z delom pri Lucid Motors. Ekipo dopolnjujejo še inženirji podjetje Apple, verjetno gre za strokovnjake, ki so delali na ukinjenem projektu Titan, ki je razvijalo električni avto. Za piko na i pa so v ekipo sprejeli še dva inženirja za aerodinamiko, ki imata izkušnje iz Formule 1.

Direktor Forda Jim Farley sicer nastanka ekipe ni izrecno potrdil, je pa pred nedavnim izjavil: »Vse naše ekipe za električna vozila so osredotočene na zmanjševanje stroškov in učinkovitost naših izdelkov na baterijski pogon, ker lahko le tako premagamo tekmece, kot so kitajski proizvajalci ali Tesla.«

Ford je sicer lani prevzel zagonsko podjetje Auto Motive Power s 100 zaposlenimi, da bi tako pospešil  razvoj nove platforme za varčna električna vozila.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7716.06.2024 08:16
No, pa bodo lahko ob tem takoj zasnovali denimo že ime za cenovno dostopno znamko, ki združuje večino vpletenih - “Apptericano”.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija