Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ljudski kralj elektrike
Volkswagen ID.7 Pro
Ljudski kralj elektrike
Ljudski kralj elektrike
20.06.2024 22:00

Kako se časi spreminjajo – Volkswagen v svoji ID modelni skupini sestavi električni avto, ki generalno gledano – vse izpite opravi z odliko in vsemi točkami.

Artur Švarc
Osnovna cena: 54.346 €
Cena testnega vozila: 70.368 €
udobje
vozne lastnosti
prostornost
simpatičen videz
težave z Bluetooth povezavo
nenavadno počasno polnjenje

Ob moji stalni skepsi do vsega, kar je električno (in običajno se ne motim, razen kadar se), sploh, ko gre za smešne dosege in špartanska odrekanja, se je od nekje pri nas pojavil največji ID, ID.7 in šel skozi moje kritične roke.

Tako na prvi pogled je to čisto simpatičen, skoraj petmetrski velikan – deluje kot križanec, ima kupejevski zadek, štiri vrata, hudo veliko prostora v notranjosti in potem ko se pelje, se pelje gosposko. Je »ljudski avto« naredil petvratno električno kombilimuzino, ki je bolj premium kot ostale nemške znamke v tem segmentu in cenovno bolj dostopen? Do neke mere res. Zadnja anksioznost je seveda strah pred dosegom, sploh pri slabih rezultatih nekega drugega električnega vozilca.

Pot proti severu države je po 115 kilometrih avtoceste in lokalnih cest pocuzal le (!) 30 % baterije. Opa, to pomeni, da lahko iz krajev, kjer je edina elektrika za EV pri mami doma na stenskih vtičnicah, grem tudi v nasprotno smer in potem še enkrat nazaj? Odlično, res. Nominalni doseg čez 430 kilometrov, ampak hej, tudi teh 115 sem na sobotno jutro opravil precej dinamično.

Ljudski kralj elektrike

Gremo po od začetka. ID.7 z dizajnom obraza in še čem takoj povežemo z družino ID. Ni drzen, a tudi ni povprečen, ravno prav dinamičen, da je tudi estetsko zahtevnim ljudem zlahka všeč. S tremi metri medosne razdalje preseneti tudi v notranjosti. Sploh na zadnjih sedežih tudi največji ne bodo tarnali zaradi kolen in pokrčene glave. Nad vsem skupaj je še panoramska streha, ki ima namesto ponjave tisto čira-čara kemijo, ki z elektriko spremeni prosojnost. Dalje – prtljažnik za visoko dvižnimi vrati je predvsem dolg in širok, ameriški hladilnik pa bo počepnil zaradi poševnega zaključka. Ampak ker je ID.7 neke vrste Volkswagnova električna Passatizacija, prihaja še pravi karavan, ID.7 Tourer. Ko misliš, da bolje ne gre več. Gre. Samo malo bo še treba počakati.

Dobro, notranjost seveda ni polna lesa, kroma in podobnih reči, je pa zato funkcionalna. Pred voznikom je en tak bolj ubožen zaslonček, vse ostalo vidimo na projekcijskem, na sredini pa je velik 15-palčni zaslon. Sprva sicer na njem ni vse najbolj logično, pa tudi »zdruga«, ampak sklopi so vendarle logično urejeni, brez nepotrebne navlake. Vse, tudi klima, se nahaja na zaslonu, kar je malo naporno, dokler se ne navadite, ne bomo se pa mi, staromodni, navadili na vso to breztaktilno (brez občutka na prstih) kapacitativno upravljanje kot so drsniki za glasnost (hej, tokrat so osvetljeni!) in kaki gumbi na volanu. Predvsem tisti za ogrevanje volana zna iti precej na živce. Dotaknete se ga po nesreči in čez čas je vročina v rokah. Tretje, tudi zaklepanje vrat in podobne malenkosti so na vratih kapacitativne in ne najbolj enostavno uporabne. Graja leti na sam infozabavni sistem, ki se pod nobenim pogojem ni hotel povezati z mojim mobilnim telefonom in pika. 

Ljudski kralj elektrike

Sprednja sedeža sta pravzaprav fotelja, nastaviti dovolj prostora tudi za mene kompaktnega mala malica, mi pa ostaja uganka, zakaj se je tu in tam sama začela masaža v sedežu ali pa se je potem, ko sem izstopil in dal nekaj v prtljažnik, sedež sam premaknil na dimenzije nekoga vsaj 20 cm manjšega (in krajšega). Tako če kot elektroskeptik pogledam po notranjosti in primerjam z referenco, imenovana Tesla, je ID.7 precej bolj poln in manj tehnofilski, skratka, prijazen in domač. Tu so še odlagalna mesta, na sredinski konzoli več kot dovolj, polnjene mobilnika z indukcijo, smer vožnje pa izbiramo z obračanjem ročice za volanom. ID je eden tistih, ki nima gumba start/stop, ker ga ne rabi. Prav tako sam ugotovi, ko odprete vrata in ko izstopite, takrat se vse ugasi, sledi le še zaklepanje. Če bi bilo še to samodejno, pa bi bilo sploh sijajno. Še eno reč sem opazil, vrata se  zapirajo tako mehko in fino, da lahko pri Mercedesu in BMW-ju pošljejo ekipo z beležkami na prijateljski obisk.

Ljudski kralj elektrike

Zadevo poganja 210-kilovatni elektromotor na zadnjih kolesih in ima 545 Nm. Ima nekaj športnega navdiha, a prav eksploziven ni. Z baterijo s 77 kW tako po občutku lahko odpeljete tudi 500 zelo varčnih kilometrov, le avtoceste, kjer je omejen na 180 km/h se izogibajte. ID.7 ponuja več voznih režimov, a tudi Sport neke hude razlike ne bo naredil, čeprav avto na papirju do stotice pospeši v 6 sekundah in pol. V dodatno izbranem paketu za 5 tisočakov, kjer so sedeži in panoramska streha, je tudi zračno vzmetenje in prav to daje ID.7 tisto piko na i, s katero zares prepriča. Vožnja je povsem tiha (upajmo, da vsaj pešci zunaj kaj slišijo pri počasni vožnji), odlično blaži vse neravnine in z elektroniko pripravlja blaženje vnaprej. Skratka, ena bolj vrhunskih izkušenj zadnjih let, ko gre za vožnjo. Saj ne, da se ID.7 ne da voziti tudi precej športno, a zakaj? Njegov namen je drugačen.

Ljudski kralj elektrike

Testni ID.7 omogoča polnjenje do 170 kW, pa je recimo na Hyper Moonu dosegel le mizernih 35 kW. Dve uri za 70 % je preveč, a to je najverjetneje krivda omrežja in same polnilnice. Če v naselje vodi vodovod, ki nese 100 litrov na sekundo, iz ene same pipe ne bo teklo 200 litrov. Enostavno.

Cena je pač električna – v osnovi stane 54.346 evrov, potem pa z dodatki pride na 70.368 evrov. Poceni? Odvisno, kam ciljate, ljudska Tesla pač to ni. Ampak potegnjeno pod črto, ID.7 je najboljše električno, kar premore celi Volkswagen, morda tudi eden vseh nasploh. In utrnila se mi je misel, malce z rožički na glavi – če bi imel še stari dobri dizel z dosegom čez 1000 kilometrov, bi bil eden najboljših vseh časov, pa ne le z VW na nosu.

Tehnični podatki
Motor: število motorjev - 1; moč - 210 kW; navor 560 Nm;
Baterija:Li-ion; kapaciteta (bruto) - 82,0 kWh; kapaciteta (neto) - 77,0 kWh; napetost - ni podatka; moč polnjenja (AC) - 11 kW; čas polnjnja (20%-80%, AC) - 04:55; moč polnjenja (DC) - 175 kW; čas polnjnja (20%-80%, DC) - 00:27;
Karoserija: 5-vratna, hatchback; segment - D (midden); število sedežev - 5; mere (d/š/v) - 4.961 mm x 1.862 mm x 1.536 mm; medosna razdalja - 2.971 mm; kolotek spredaj - 1.598 mm; kolotek zadaj - 1.569 mm; odmik od tal - ni podatka;
Zmogljivosti: pospešek - 6,5 s do 100 km/h; najvišja hitrost - 180 km/h; poraba WLTP - 14,2 kWh/100km; doseg - 621 km;
Podvozje: zavore - hlajeni diski spredaj, trommels zadaj; gume spredaj- 235/50R19; gume zadaj - 255/45R19; obračalni krog - 10,9 m;
Mase: masa - 2.072 kg; nosilnost - 558 kg; skupna dovoljena masa - 2.630 kg;
Notranje mere: prtljažnik - 532 l;
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo20.06.2024 23:21
Aichi, ko dobiš čez par let ta pravega Kitajca na test boš lahko šel na Koroško in nazaj vsaj 4x brez filanja :) Potem boš ugotovil, da je tole kar si testiral sedaj in vse električno vključno s Teslo napram Kitajskim superstrojem pravi drek od dreka.
skrivo20.06.2024 23:26
Aja, BYD daje do konca leta na trg EV baterijo, ki se fila s 500kW in je v 10 minutah nafilana od 0 do blizu 100%. Seveda bo el. avto s tako baterijo koštal manj kot ID.7.
halter20.06.2024 23:42
Skrivo, res je, tole na Kitajskem noben ne kupuje, ker je tolk zadaj za njihovimi avtomobili, da si nobeden tu sploh ne more predstavljati. Evropa čist zadaj ostaja trenutno sploh pri ev. Edino še carine znajo nabijat, kar jih tut na long run ne bo rešilo...
klemens21.06.2024 00:09
Skrivo, vlivaš mi upanje, da se pa le nekaj premakne.
aichi21.06.2024 01:05
Skrivo, ko boš povedal, kje boš dobo 500 kW iz grida in bo taka laderca v vsaki vasi, ti bom še pa verjel. Pa ne bom 10 minut filal avta, ker ga na pumpi v manj kot dveh. Če spremljaš, je EV fertik :)
skrivo21.06.2024 09:11
Aichi, EV ni fertik in bo ostal, morda v EU v bolj taki nišni obliki, a bo ostal. Na Kitajskem in še kje bo z EVji popolnoma drugače. Verjetno bodo v EU še dolgo prevladovali bencinarji in hibridi brez vtičnice. Pa veš kaj bo še poleg EVja bolj nišno ratalo v EU (v ZDA in drugod je že itak): tvoj dizel :)
skrivo21.06.2024 09:30
Aichi, oba veva, da je vodik bolj lajanje v luno kot ne, ker so energetski izkoristki precej porazni. A tudi vodik v morda obliki metanola bi znal kdaj prilesti na površje. Pa veš zakaj? Zato ker so solarni paneli za štrom delat ratali napol zastonj (pod 0.1€/W) in z izkoristki 23% v giga proizvodnjih linijah (nišno celo 25%), pa še elektrolizator z 98% izkoristkom so prejšnji mesec izumili. Z e-metanolom bi se dalo vse rešit; eneostavna sinteza s sicer slabim izkoristkom (CO2+vodik iz vode); doma in v industriji iz njega dobiš toploto, če ga kuriš, ali elektriko če ga naliješ v gorivno celico. In še najbolje zate: mašinski avto gre na metanol čist super, mašina ostane praktično enaka s slabim izkoristkom in ropotanjem. Kogar bi slednje motilo in bi še vedno želel tankati v 2 minutah, bi lahko nabavil električni avto na gorivne celice, ki so lahko tudi poceni v velikoserijski proizvodnji. Kdor bi hotel imeti najcenejšo vožnjo, bi nabavil baterijski električni avto. Malo zahec, ampak bistvo napisanega je v tem, da nam že znana tehnika omogoča komfortno življenje tudi brez nafte, ki je bo enkrat našim potomcem pač zmanjkalo in to prej kot si mislimo saj se poraba in izpusti CO2 še kar povečujejo in to kljub povečevanju izkoristkov mašin in vsem podnebnim konferencam navkljub.
skrivo21.06.2024 09:48
Kje boš dobil 500kW za polnjenje? A doma rabiš 500kW, da se ti nafila čez noč? Ne, ne rabiš! A rabiš na poti ob avtocesti 500kW za hitro filanje in nadaljevanje poti? Rabiš. No, ob AC in še kje pa ni misija nemogoče, se da potegnit kable. Če ni na voljo velike priključne moči, se lahko zraven postavi baterijski hranilnik kot booster, ki je vsak dan cenejši (cene baterij gredo v podn). Elektrike bo pa dovolj (sedaj imamo itak viške, ker toplotne ne delajo in preveč sonce sije), če zgradimo še eno nuklearko, je bo preveč in bo delala izgubo, če ne bo EVjev, kot meniš ti. Če iščeš kako se nič ne da, boš našel kup razlogov. Če pa iščeš rešitve, jih boš tudi našel, a boš moral vložiti več truda.
rovokopac21.06.2024 10:03
@Skrivo: zelo si optimist. EV ima prihodnost v mestnih vozičkih, kjer ne rabiš veliko dosega. Za življenje EV brez vojn pa pozabi. Vozni park mora biti čimbolj diverzificiran. Fizika enostavno ne dopušča masovnega navala na elektriko. Samo en naval turistov na morje in boš imel vojno. Nekomu, ki se mu bo mudilo in ne bo prišel na vrsto, bo začel streljat.
rovokopac21.06.2024 10:53
@Skrivo: zelo si optimist. EV ima prihodnost v mestnih vozičkih, kjer ne rabiš veliko dosega. Za življenje EV brez vojn pa pozabi. Vozni park mora biti čimbolj diverzificiran. Fizika enostavno ne dopušča masovnega navala na elektriko. Samo en naval turistov na morje in boš imel vojno. Nekomu, ki se mu bo mudilo in ne bo prišel na vrsto, bo začel streljat.
Makaronar21.06.2024 11:31
EV je propadel druzbeni eksperiment. To zanikajo samo tisti, ki so odsteli celo premozenje za avto, ki izgublja vrednost s svetlobno hitrostjo, ceprav so pred nakupom naredili doktorsko studijo koliko € na km bodo privarcevali. Da o obremenjenosti okolja (proizvodnja baterij, odpadne baterije, sama infrastruktura, proizvodnja elektrike) ne izgubljam besed.
shark91121.06.2024 12:42
Skrivo, malo pretiravaš s temi kitajskimi superstroji....tudi ostali znajo vgraditi v avto 100 kWh+ baterijo in visokozmogljivo polnjenje....mogoče bodo to storili malo z zamikom, ampak znajo...
darker21.06.2024 12:54
EV so dejstvo in brez veze se je okrog tega kregati. Kdo ga želi g anaj kupi že zdaj, kdor pa ne pa pač 2035. Konec debate:)
skrivo21.06.2024 18:49
Shark911, ne pretiravam, Kitajci bodo imeli te baterije na voljo, EU proizvajalci avtov pa ne ali pa z zamikom. V tem je cela fora. Nihče v EU ne zna narediti baterije z gostoto energije 500Wh/kg, le Kitajci to znajo; vsi ostali v EU s Teslo vred so pa na 260Wh/kg v najboljšem primeru. Zakaj imajo Kitajci danes EVja s 1000km dometa ostali svet pa ne? A ne znamo narediti avta? Ne! Zato, ker ne znamo narediti take baterije, Kitajci nam je pa NE PRODAJO tako kot ASML iz Nizozemske Kitajcem ne proda mašine za čipe z najmanjšimi tranzistorji delat. V tem je fora.
skrivo21.06.2024 19:02
Še to, kje bodo Kitajci štrom dobili za EVje in vse ostalo? Spet imajo jasen načrt, mi pa ne. Njihov običajni 100-letni plan je, da začnejo postavljati v uni njihovi puščavi največjo kombinirano solarno/veterno elektrarno kar si lahko kdo zamisli. Gradnja se je že začela. Poleg tega bodo postavili 150 nukleark za stabilnost omrežja. Pazi zdaj to: načrtovana skupna moč solarno/veterne elektrarne je reci in piši 4000 GW (ne, nisem se zmotil), skupna moč nukleark pa 200 GW. To je taka razsežnost, da jo lahko primerjamo s Kitajskim zidom. S tem nas bodo prehiteli tudi v razogličenju in ne bodo več največji pacek na svetu kar za Kitajce velja danes. Za nameček bodo potem imelo elektriko daleč najcenejšo na svetu. Temu se reče master plan, na pa naši bukselni v Bruslju, ki še 4-letni plan ne znajo dovolj strateško skupaj zložit!
SimonsenPlus23.06.2024 14:07
Končno se 1x strinjam z Aichijem: EV so zgodovina. Ne moreš 500kg baterije s seboj vozit (še fajn, da ne vlečejo kabla za seboj…) in potem čakat, ali je polnilnica na voljo in potem čakat polnjenje… Moj dizel ima 1000+km dosega, tankam 3 minute.
Pelegrin23.06.2024 14:08
Uau. 115km dosega, pa še samo delno po avtocesti, ker če porabi 30% v eno smer in 30%, da se vrneš, si za to pot porabil 60% baterije in če se držiš navodil, da ne polniš preko 80% in ne prazniš pod 20% greš s tem avtom lahko v Koper iz Ljubljane in nazaj. Pa počasi in ne ves čas po avtocesti. Kakšen razvoj tehnike!
SimonsenPlus23.06.2024 14:08
P.S. Pa seveda se mi ni treba izogibat avtocestam..
skrivo23.06.2024 22:36
Fantje, čas bo pokazal kaj bo prevladalo, a kaže da ne bo prevladalo nič, temveč bo vse to kar je za prevoz danes na voljo, na voljo tiludi v prihodnosti, kvalečjemu se utegne pojaviti še kaj novega. V EU sicer slabo kaže dizlom, ker prodaja pada, a bodo vseeno preživeli. Govoriti, da je določena opcija prevoza zgodovina, je pa smešno. Če se spomnete dolgo nazaj so nekako bili za plin, potem so rekli, da je prenevarno, a glej ga zlomka, avtomobili na plin so še kar med nami, celo več jih je kot kadarkoli in celo tankaš jih lahko na veliko lokacijah.
skrivo23.06.2024 22:44
Še nekaj, vsi ki se boste do smrti vozili na dizel, morate hvalit EVje, ker so v tem trenutku zaslužni za nizke cene nafte. Še več, zaradi bojazni po zmanjševanju porabe naftnih derivatov, bodo sedaj šejki povečali proizvodnjo nafte, da bi uničili EVje ali vsaj zamaknili in zmanjšali njihov bum. In dobro jim uspeva. Tako, da vsi, ki se furate na bencin/dizel slavite EVje, ker so v tem trenutku le EVji garant, da se cena nafte ne bi povišala!!! Morda se vsi tukaj motimo, a to kar sem v tem postu napisal, trenutno 100% drži. Če bodo EVje dejansko uspeli uničiti vsaj na nekaterih trgih, bo šla cena nafte v nebo. Zakaj? Ker bo lahko. In potem ga bomo najebali, vse bo dražje na celi črti, več denarja bo šlo iz države ven in bolj bomo revni.
klemens24.06.2024 15:57
Skrivo je dobro nakazal smer. Dodal bi še, če se naftni šejki odločijo kupiti določene patente za EV, jih bodo (predvidevam, da so to že v preteklosti delali) saj lahko strošek pokrijejo s prodajo nafte in si tako omogočijo še nadaljnjo prodajo nafte. Če bi pa EU želela še bolj na silo spremembo na EV, pa samo nažge kakšne dajatve, ali ceno goriva dvigne, da se nam določen čas bolj splača imeti EV, po 10 letih pa, ko smo vsi na EV, se pa dvigne še cena elektrike. Slednje velja predvsem za EU in "zeleni" prehod, ostali svet bo pa plesal drugače.
skrivo24.06.2024 21:47
Klemens, tudi tvoj scenarij je čisto realen, tudi to so že počeli v preteklosti (npr. Chevron je na ta način onemogočil izdelavo velikih NiHM baterij). Ceno elektrike bodo težko nabili za več časa, ker si jo s poceni solarnimi paneli lahko sam delaš (še blokarji si lahko po novem na balkon 2 panela in inverter obesijo za 500€). Tudi bencin bi se dalo doma sintetizirati, ampak je postroj predrag, kar šejki dobro vedo. V bistvu bi morali z nafto šparati na vso moč, da bi lahko še stoletja iz nje plastiko in vse ostalo delali, ne pa da jo mi bebci kurimo.
alfafil25.06.2024 00:44
Ma daj smo mi isti kot šeiki. Prvo nekaj forsirajo (EV, SE, TČ...) potem zaostrujejo in dražijo.
avrelij25.06.2024 08:12
Če bi se dalo doma pridelano elektriko enostavno obdavčiti, bi rojeni v tem tisočletju videli avtomobile na naftne derivate samo v muzejih.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija