Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nova filozofija poimenovanja za avto nove dobe
Bugatti Tourbillon
Nova filozofija poimenovanja za avto nove dobe
Nova filozofija poimenovanja za avto nove dobe
21.06.2024 23:32

Bugatti je s pravkar predstavljenim modelom Tourbillon sledil svoji tradiciji izbire dozdevno eksotično zvenečih imen, a medtem ko sta bila prejšnja modela, Veyron in Chiron, poimenovana po znamenitih dirkačih, so z imenom Tourbillon zavili v drugo smer.

Urša Prosenjak

Kot prvi Bugatti, ki ga ne poganja W16, si novinec zasluži ime, ki je nekolikšen odklon od običajne tradicije poimenovanja, so menili v podjetju. Vseeno pa so ime našli v zgodovini.

Ime, ki v francoščini pomeni vrtinec, izvira s konca 18. stoletja, ko se je pojavljalo v urarstvu. Gre za poseben mehanizem, ki je v vrhunskih urah odpravljal netočnosti, povzročene zaradi gravitacije. Leta 1795 ga je izumil urar Abraham-Louis Breguet, ki je vso svojo delovno kariero preživel v Franciji in bil zaslužen za vse večje izume v sodobnem urarstvu. Tourbillon je skozi leta dobil več nadgradenj in izboljšav, leta 1947 pa je Omega napravila prvo ročno uro 30i Tourbillon, ki je bila nazadnje prodana na dražbi za več kot 1,5 milijona dolarjev.

Nova filozofija poimenovanja za avto nove dobe

Bugatti se je za ime odločil, da bi z njim identiteto znamke obrnil v novo smer, ki bolje vključuje sodobno modo in življenjski slog.

»Ime smo izbrali, ker popolnoma zajema značaj tega avtomobila,« so pojasnili. »Tourbillon je popolnoma izvirna stvaritev brez primerjave, ki je hkrati zapletena in lepa, pomaga pri preprečevanju učinkov gravitacije na uro in zagotavlja doslednejše merjenje časa. In več kot 200 let pozneje je še vedno cenjen kot vrhunec urarstva.«

Nova filozofija poimenovanja za avto nove dobe

S tem v mislih ima Bugatti Tourbillon več potez v poklon uri, ki je navdihnila njegovo ime. Merilniki so bili zasnovani s pomočjo švicarskih urarjev z največjo toleranco 50 mikronov, pri nekaterih podrobnostih celo le 5 mikronov. Več kot 600 kosov titana sestavlja edinstveno trinivojsko strukturo nad volanom, v katero so vgrajeni tudi dragulji kot so safirji in rubini. Sredinska konzola je narejena iz kristalnega stekla, razvitega v 13 ločenih stopnjah za zagotovitev največje jasnosti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs22.06.2024 01:11
Skoraj sem prepričan, da se je tudi eden od modelov Spykerja imenoval tako. Ali pa je bil La Tourbille.
SimonsenPlus22.06.2024 07:19
google says: Spyker C12 La Turbie
© Copyright 1999-2023 Avtomanija