Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Vseh preostalih 27 Jeskov bo do nadaljnega parkiranih
Koenigsegg
Vseh preostalih 27 Jeskov bo do nadaljnega parkiranih
Vseh preostalih 27 Jeskov bo do nadaljnega parkiranih
22.06.2024 00:13

Koenigsegg je pozval lastnike vseh 28 primerkov modela Jesko, naj avtomobilov ne vozijo več. Temu je botroval nedavni incident v Grčiji, v katerem je Jesko zagorel in izginil v plamenih.

Urša Prosenjak

Incident se je primeril med dogodkom 6to6 Europe Tour 2024 sredi junija. Dogodka se je udeležilo veliko redkih avtomobilov omejenih izdaj, toda Jesko je bil posebna atrakcija, saj jih je bilo prodanih le prgišče. Natančneje, po vsem svetu vozi le 28 primerkov. Zato je novica o požaru na enem izmed njih odjeknila toliko bolj.

V trenutku, ko je avto zagorel, sta bili v njem dve osebi, ki pa k sreči nista bili poškodovani. Avto je vozil z nizko hitrostjo, zunanja temperatura pa je bila dokaj visoka. Vzrok požara za zdaj še ni znan. Proizvajalec je iz preventivnih razlogov odredil umik vseh primerkov modela Jesko s ceste. »Iz previdnosti prosimo vse lastnike in voznike, naj ne vozijo svojih avtomobilov, dokler ne bomo preučili in bolje razumeli situacije,« so sporočili.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
avtodenis23.06.2024 17:18
https://qz.com/koenigsegg-jesko-hypercar-fire-stop-drive-order-1851551231
© Copyright 1999-2023 Avtomanija