Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Tovarna prihodnosti v Maranellu odprla svoja vrata
Ferrari
Tovarna prihodnosti v Maranellu odprla svoja vrata
Tovarna prihodnosti v Maranellu odprla svoja vrata
22.06.2024 23:16

Ferrari je v Maranellu minuli petek slavnostno odprl svojo novo e-stavbo, ki bo izboljšala proizvodno fleksibilnost in omogočala razvoj in proizvodnjo vseh vrst pogonov. Tam bo nastal tudi prvi povsem električni Ferrari.

Urša Prosenjak

E-stavba bo integrirala proizvodnjo celotne ponudbe na enem mestu, to pa bo Ferrariju omogočilo reorganizacijo in prerazporeditev proizvodnih dejavnosti na učinkovitejši način med svoje obstoječe obrate v Maranellu, kar bo povečalo njegovo sposobnost hitrega prilagajanja proizvodnim potrebam.

Nova e-stavba je opremljen z najsodobnejšo tehnologijo in bo proizvajal tudi strateške električne komponente, ki so zelo pomembne za razlikovanje Ferrarijeve tehnologije in zmogljivosti: visokonapetostne baterije, elektromotorje in osi.

Stavbo, zasnovano za doseganje najvišje stopnje energetske učinkovitosti, med drugim napaja več kot 3000 sončnih kolektorjev, nameščenih na strehi, ki proizvajajo 1,3 MW. Najkasneje s koncem leta se bo stavba v celoti napajala z obnovljivo energijo, proizvedeno iz notranjih in zunanjih virov s sledljivostjo izvora. V proizvodnem ciklu je vnesenih več rešitev za ponovno uporabo energije in deževnice. Proizvodni procesi so opremljeni z roboti, ki prilagajajo svoje vedenje potrebam operaterjev, in digitalnimi dvojčki, ki ustvarjajo digitalno repliko izdelkov in procesov.

Pri zasnovi novega objekta, ki vključuje tudi prostor za usposabljanje, je bila prednostna naloga dobro počutje delavcev. Usposabljanje ljudi, izbranih za nove linije, se je začelo pred dvema letoma, z namenom vlaganja v znanja in procese, potrebne za nove sisteme in izdelke, ter krepitve znanja, povezanega z elektromotorjem. Poleg mehanskih in elektronskih veščin, ki veljajo za Ferrarijevo dediščino, so razvili dodatne kompetence v kemiji in proizvodnih procesih sestavljanja baterij.

V objektu so zasnovali tudi različne rešitve za izboljšanje počutja ljudi v delovnem okolju, med katerimi so ergonomske delovne postaje, prostori za sprostitev, akustično in vizualno udobje ter pravilna kombinacija naravne in umetne osvetlitve.

Pri snovanju zunanjosti 25 metrov visoke stavbe so imeli strokovnjaki v mislih predvsem integracijo v okolje. Objekt se tako sklada s pokrajino in okoliškimi stavbami, prepoznaven pa je po posebej oblikovani visoko učinkoviti zunanji površini. Fasadne komponente so zasnovane in izdelane v skladu z logiko načrtovanja za izdelavo in montažo, kar olajša tudi vzdrževanje na lokaciji. To je omogočilo ekonomsko učinkovitost in manjši vpliv na okolje zaradi uporabljenih materialov in postopkov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
miata.knight24.06.2024 08:23
Damn... izgleda kot farmacevtski obrat. A zaposleni na traku so pa plačani modeli?
© Copyright 1999-2023 Avtomanija